Tomić: Napad dobar, odbrana veoma slaba

Trener Crvene zvezde Milan Tomić imao je mnogo primedbi na defanzivnu igru njegovog tima.

– U finalnoj seriji je uvek najteža prva utakmica. Imali smo pritisak, odigrali smo napadački kvalitetno i pogodili smo i šut za tri poena i neki kontranapad. Ali finala ne mogu da idu na 95-98 poena. To sam rekao igračima. U finalima moramo da odigramo odbranu i ne možemo da dozvolimo Partizanu da nam da 94 poena. Jedan deo je dobra napadački odigrana utakmica, ali je odbrana bila veoma slaba. Kontrola utakmica bila je na našoj strani. Kad igraš finale protiv Partizana nije dovoljno odigrati samo fizički, već bi trebalo biti i koncentrisan. Partizan je dao dosta poena na izgubljene lopte, skok u napadu, šut za tri poena u kontri. Primili.smo.26 poena od Partizana u kontranapadima. To je mnogo. Čestitam svojim igračima, zahvalio bih publici što su došli, što su nas podržali, ali moramo da odigramo mnogo bolje da bismo pobedili Partizan.

Tomić smatra i da je meč bio vrlo korektan što se tiče igrača i dešavanja na terenu.

– Jeste. Što se tiče gledanja utakmice, a ne gledam, nego je vodim, više bih voleo da smo odigrali mnogo bolje i čvršće odgranu i da smo smanjili taj Partizanov šut za tri poena od 61 odsto. Mislim da su bili korektni uslovi, sve pod kontrolom i moramo da se spremimo za sledeću utakmicu.

Šef struke Zvezde nema dilemu da je njegova ekipa imala problema.

– Cela utakmica je bila na 10 i 11 razlike. Nismo mogli da se odlepimo. Na toj razlici moraš da odigraš mnogo bolju odbranu da bi se odlepio i otišao na veću razliku. Dajemo, primamo, a to je kocka, a ne košarka.

Drugi meč finala je u u sredu, a Tomić je objasnio i šta očekuje od tog meča.

– Mislim da će biti lakša utakmica za nas nego za Partizan. Pritisak je na njima, a mi moramo da odigramo mnogo pametnije da bismo pobedili.

Tomić nije želeo ni da spomene suđenje, niti da prokomentariše reči Andree Trinkijerija.

– Čitave godine nisam pominjao sudije, ni u ABA, ni u našoj ligi, i ne bih ni u ovom trenutku. Ne želim ništa da pričam. Nisam komentarisao i zadržaću to do kraja sezone. Ako oni imaju neke komentare u vezi suđenja, to je njihov problem. Ne znam šta je govorio Trinkijeri…. Utakmica je prošla u korektnim uslovima što sam ja video. Ako ima problema sa suđenjem i atmosferom, sećate se kad smo igrali sa Partizanom na njihovom terenu da li se sećate konferencije kakav je bio moj sako, ali nisam se žalio na konferenciji, ne bih želeo da komentarišem. Trebalo bi da igramo košarku. Naš posao je profesionalni posao trenera i igrača, tako da ne želim da uopšte ulazim u tu raspravu – zaključio je Tomić.

KATEGORIJE