Partizan pobedio i Lokomotivu

Ostaće upisano – Partizan je upisao i četvrtu pobedu u prva četiri kola Evrokupa. Način na koji je ona izvojevana, o tome će se verovatno manje govoriti. Činjenica da su crno-beli savladali Lokomotivu Kubanj, tim sastavljen da bi se borio za osvajanje Evrokupa, verovatno će obrisati to što je Partizan u utorak uveče išao stazom od gotovo savršene do totalno rastrzane igre.

Na kraju, u dvorani “Aleksandar Nikolić”, pred gotovo 7.000 navijača Partizan – “Lokomotiva 80:71 (24:18, 17:17, 16:23, 23:13).

Partizan je tokom prvog poluvremena bio sjajan. Raznovrsni u napadu, pokretni i koncentrisani u odbrani stekli su prednost i od 12 razlike. Malo ko je mogao i da pomisli da će se ruski klub potpuno vratiti u igru. I to se desilo tokom treće četvrtine. Crno-beli su u potpunosti upali u ritam rivala. Rezultat svega je i preokret koji je gostima vratio prednost.

I sve do samog  finiša navijači Partizana su morali da strepe. Uzdah olakšanja, a onda i poklič oduševljenja, onaj pobednički, usledio je posle tri uzastopno ukradene lopte, a potom i zakucacanja Tomasa i Mozlija. Tim Andree Trinkijerija je stekao nedostižnu prednost i 4-0 u Evrokupu.

PARTIZAN: Volden (5 as), Zagorac 10, Pejdž 7, Gordić 7, Parahuski, Jaramaz 10, Veličković, Birčević 9, Janković 9, Tomas 16, Peiners 1, Mozli 11 (9 sk).. LOKOMOTIVA: Deker 17, Kamings 17,Motovilov, Apić 2, Kalnietis 7, Ivljev 2, Ilnitski 1, Vilijams 15, Kulagin, Gerasimov, Martiuk, O’Brajant 9.

KATEGORIJE