“A Amerikanci iz Evrolige?!”

Derik Vilijams je sedam godina igrao u NBA. Od Minesote, Sakramenta, Njujorka, Majamija, Klivlenda, Los Anđeles Lejkersa. Između poslednja dva kluba, imao je epizodu u Kini. Prošle sezone odlučio se za dolazak u Evropu. U taj deo karijere krenuo je iz Bajerna. Sada je u Fenerbaheču. Priprema se za narednu sezonu. I razočaran je rezultatom koji su SAD ostvarile u Kini. Što  je – i to je činjenica – njihov najlošiji rezultat u istoriji.

Naravno, kao i ostatak sveta, i Vilijams je svestan da to nije bio najjači tim SAD. Ali, njemu nešto drugo nije jasno. I to je izgovorio glasno.

– Ako već imate problem da okupite najveće zvezde, zašto ne uzmete u obzir Amerikance koji igraju u Evroligi – zapitao se Vilijams, a prenosi “Eurohoops”.

Kaže i da bi ti igrači, u koje očigledno ubraja i sebe, ovako mladom timu, kakav je Popović odveo u Kinu, doneli preko potrebno iskustvo.

– Evo recimo, Kori Higins je sad u Barseloni, sjajan igrač. Smatram sebe dobrim igračem. Mogli bismo da pomognemo.

Dodao je i da je pobeda Francuske u četvrtfinalu zaista velika i značajna za taj tim i reprezentaciju, ali i naglasio.

– Svi pričaju kako su Amerikanci iz NBA izgubili, a pogledajte sastav Francuske. Pa tu su petorica momaka iz NBA. Kako je sao Rudi Gober odigrao. Sjajno!

KATEGORIJE