Alilović umesto Đokića?

Miro Alilović, bivši selektor mlade reprezentacije Slovenije, blizu je dogovora sa Dinamikom, na čijoj klupi bi trebalo da zameni Vladimira Đokića.

Alilović je dugo bio trener Slovana, u koji je iz Češke doveo Jana Veselog. Koliko je sadašnji as Fenerbahčea bio zadovoljan radom sa Alilovićem, govori i podatak da ga je u vremenu koje je proveo u NBA, angažovao kao ličnog trenera.

Od 2011. do 2013. godine bio je asistent u Olimpiji. U Primorskoj je u periodu od 2017-18, bio zadužen za omladinski pogon. Sa timom iz Kopra rastao se u jesen 2018.

Dinamik ove sezone nije uspeo da se plasira u plej-of ABA 2 lige, potom je u direktnom okršaju sa Novim Pazarom, u poslednjem kolu KLS, izgubio i drugu poziciju u domaćem šampionatu, koju je dugo držao, a samim tim nije obezbedio plasman u regionalno takmičenje za narednu sezonu. Makar, ne još.

Vladimir Đokić, trener tima sa Dorćola, je više puta tokom sezone nudio ostavku, jer se osećao odgovornim za rezultate Dinamika. Sve do sada, mladi stručnjak je imao podršku uprave kluba, ali sada su se u Dinamiku odlučili na promenu.

FOTO: KK Primorska

KATEGORIJE