Alimpijević: Enis se nije uklopio, Čović je sveža krv, Ročesti ne odlazi

Posle neuspeha u finalu ABA lige, Crvena zvezda u sredu počinje takmičenje u Superligi Srbije. Prvi rival biće joj Mladost (19).

Na zajedničkoj konferenciji trenera ekipa koje učestvuju u ovom takmičenju, trener Dušan Alimpijević je govorio o planovina crveno-belih, ali i promenama u timu.

– Svim učesnicma želim mnogo dobrih partija, dobru košarku i da igrače zaobiđu povrede. Imam veliko poštovanje za sve učesnike Superlige, zaista imam veliki respekt za trenere klubova iz KLS, znajući sa kakvim se problemima nose ne bi li doveli svoje klubove u Superligu, a onda i da budu ravnopravni učesnici. Za to ogromno poštovanje, naročito dragim ljudima koje sam ovde video i koji već u kontinuitetu prave rezultate – komplimentima je počeo Alimpijević.

Prema njegovim rečima želja Zvezde u Superligi je samo jedna.

– Crvena zvezda ulazi u Superligu sa jednom jedinom idejom – da osvoji prvenstvo. Naravno da ima još klubova koji mogu ravnopravno da razmišljaju o tome. Kandidaturu je istakao i Partizan, koji ima osnova za to, dobrim igrama i svemu onome što je bilo u prošlosti. Očekujem zanimljivu i dobru Superligu.

U redovima Zvezde desilo se dosta toga od završetka ABA lige – otišao je Enis, došli su Čović i Radanov, a trebalo bi da usledi i odlazak Bjelice

– Prvo, razlog odlaska Enisa je sasvim jasan, nije se uklopio u sve ono što je trebalo da radi. Ne samo on, već bilo ko da dođe u sistem gde treba da se shvati žrtva koju treba da podnese igrajući za Zvezdu, klub koji uvek ima najveće ambicije. Dilan je ozbiljan profesionalac, dobar igrač, ne umanjuje ništa ono što je on bio pre Crvene zvezde. Vidim da je već pronašao klub i želim mu sreću u nastavku karijere. Čović i Radanov donese svežu krv i dodatni kvalitet.

O sudbini Milka Bjelice Alimpijević je govorio na sledeći način:

– Status Milka Bjelice će se konkretizovati danas ili sutra. Nije tajna da je odigrao neke utakmice ispod očekivanog nivoa za igrača takvog kvaliteta i koji ima 9-10 godina u nizu igranja Evrolige.

Usledilo je i pojašnjenje da li Felidin i Ročesti ostaju u klubu.

– Nema razloga zašto bi se pričalo na tu temu. Ročesti ima dobru sezonu i značajnu ulogu i nema izlaz iz ugovora. On je igrač Zvezde do kraja sezone, a ono što treba da kruniše dobru sezonu je borba za titulu i njeno eventualno osvajanje.

KATEGORIJE