Alimpijević o Fenerbahčeu: Najskuplja škola pre meča u Baru

Nema odmora za Crvenu zvezdu. U utorak su izgubili u Atini od Panatinaikosa, a već sutra ih čeka novi duel. Dočekuju aktuelnog evropskog prvaka – Fenerbahče.

– To što je prošlo samo 48 sati je isto za nas kao i za njih. Nemamo prava da to ističemo kao nešto drugačije u odnosu na ostale. I oni su imali težak meč sa Makabijem. U utakmice koju igramo u Beogradu ulazimo sa puno energije i želje da se prikažemo u što boljem svetlu. Imamo dodatnu odgovornost, ne samo prema rezultatu i pobedi, već i prema našim navijačima koji su prepoznali taj momenat i pokazali pravu podršku kada nam je bilo najpotrebnije, protiv Mornara. Za tu podršku moramo da se borimo dobrim pristupom, energijom i da nastavimo u istom tonu – rekao je Dušan Alimpijević.

Svestan je trener crveno-belih snage turskog tima.

– Još pre prve utakmcie u Istanbulu sam rekao da je Željko takav trener i da ima takav tim koji pokazuje sve mane koje imate, gde ste fizički slabiji, gde ste niži, automatski “gađaju” ta mesta i to se vidi. Želim da u odnosu na tu utakmicu pokažemo da smo nešto naučili u odnosu na taj meč.

Naglasio je da je zahvalan iskusnijim srpskim stručnjacima na pomoći.

– Ne postoji lični nivo, meni je drago da imam tu čast da za eventualno neki savet, rečenicu, priču mogu da razgovaram sa velikim srpskim trenerima, čast je naći se na terenu sa takvim trenerskim veličinama. Ove sezone imamo Željka, sad je tu i Pešić. Bio sam u kontaktu sa Svetislavom u toku sezone. Čast je i izuzetna prilika da mi, mlađi, koji tek dolazimo imamo tu jaku srpsku trenersku košarkašku školu i da možemo da dobijemo neki savet, cenim to.

U Beogradu će biti pojačani igranjem Pera Antića.

– Zbog zdravlja ga nismo poveli u Atinu, uz to imamo još neke stvari na koje moramo da pazimo. Poprilično pametno smo do sada to radili. Nemam šta da zamerim mojim igračima za meč protiv Panatinaikosa, rešavamo ono što je za nas najvažnije.

U nedelju ih čeka znatno važniji meč, u drugoj polufinalnoj utakmici ABA lige.

– Znači nam i ova i ona utakmica sa Panatinaikosom, imate najskuplju i najbolju evroligašku školu pre nego što odigrate drugi meč plej-ofa. Nećemo imati pravo da budemo energetrski loši. Nedelja jeste fokus, ali pre toga je Fener – zaključio je Alimpijević.

KATEGORIJE