Alimpijević: U Atinu idemo rasterećeni, sa željom da napravimo dobar rezultat

Nema odmora za Crvenu zvezdu. Posle dobrog starta polufinalne serije ABA lige protiv Mornara su morali da se okrenu narednim obavezama. Danas, oko 13 časova, su se okupili na aerodromu “Nikola Tesla” i otputovali u Atinu gde ih čeka meč sa Panatinaikosm (utorak 20.15).

U Grčku nisu otišli Nemanja Dangubić i Pero Antić.

– Posle dobre nedelje i dobrih utakmica protiv Valensije i Mornara, idemo rasterećeni u Atinu sa željom da odigramo dobru utakmicu. Panatinaikos igra dobro, ovaj meč im dolazi nakon važne pobede u Malagi, imaju „jak” domaći teren, uz sve to, bore se za što bolju poziciju pred nastavak takmičenja i TOP 8 faze Evrolige. Sa druge strane, mi u ovom trenutku moramo uporedo da vodimo računa o mnogo važnih stvari, što nikako ne znači da putujemo na ovu utakmicu bez ambicije da je odigramo dobro i sa željom da napravimo dobar rezultat. Već sam ranije napomenuo da uz Nemanju Dangubića, nećemo za ovu utakmicu moći da računamo i na Antića – rekao je Dušan Alimipijević.

Krilni centar crveno-belih Milko Bjelica obećava borbu.

– Mi još uvek imamo teoretske šanse za plasman među osam najboljih ekipa, i dok ona postoji, borićemo se. Nemamo puno vremena za pripremu ove utakmice i odmor posle Mornara. Međutim, moramo da odigramo hrabro, skoncentrisano i da pokušamo da dođemo do dobrog rezultata, iako idemo oslabljeni u Atinu na ovaj meč. U seriji smo teških utakmica, odmah nakon Panatinaikosa, ide nam meč sa Fenerbahčeom, pa putujemo u Bar – poručio je Bjelica.

KATEGORIJE