Amida Brajma po dolasku u Partizan: Pera mi je sve rekao!

Amida Brajma, novi centar Partizana NIS, u Beograd je došao u subotu uveče. Već se pridružio crno-belima, sa jasnom idejom – da osvoji titulu.

Kako je po sletanju na aerodrom „Nikola Tesla”, u intervjuu za Sportski žurnal poručio:

Gde god da igram, hoću da osvajam. Definitivno to očekujem i ovde.

Podsećamo, nedavno je osvojio titulu Razvojne lige sa Ostin Sparsima, a 2014. je bio je i šampion NKAA, kao član univerziteta Konetikat.

Brajma je u Humsku je stigao sa ozbiljnim „predznanjem”, pošto mu je jedan od trenera u Ostin Sparsima bio i Petar Božić. Kako je rekao, nije znao da je Božić najtrofejniji kapiten u istoriji Partizana, ali je od njega dobio dobre savete.

Razgovarao sam sa Petrom, upoznao me je sa tradicijom Partizana. Sada je na meni da donesem pozitivnu energiju. Rekao mi je osnove koje bi morao da znam kada dolazim ovde. Da ostanem pozitivan, da uvek mogu da se obratim starijim igračima ako mi je potrebna pomoć.

U San Antoniju je o Partizanu mogao čuti i od Žofrija Lovernja i Davisa Bertansa, koji su nekada osvajali trofeje sa crno-belima iz Beograda.

Kad sam ih video poslednji put, nisam znao da ću igrati u Partizanu, tako da nismo pričali o tome – objasnio je Brajma.

Bio je deo razvojnog tima San Antonija, što znači i deo jedne od najboljih sportskih organizacija.

San Antonio je velika organizacija koja razvija igrače i stvara od svakog od nas boljeg nego što je bio. Izuzetno se koncentrišu na detalje.

Centar rođen u Gani 1994, planira da se na leto vrati u SAD, da bi kroz letnju ligu pokušao da se izbori za NBA ugovor.

KATEGORIJE