Antonić za “Novosti”: Jokić “NE”, Bogdan i Bjelica “DA”, nadamo se Teu i Bobiju

To što se na spisku Aleksandra Đordevića za četvrti kvalifikacioni prozor nalazi svih pet NBA igrača koje Srbija ime, ne znači da ćemo i svu petoricu videti na mečevima protiv Grčke i Estonije.

Konkretno, kako je otkrio Jovica Antonić, prvi pomoćnik selektora Đorđevića za “Večernje novosti“, Nikola Jokić neće igrati.

– Na spisku su 24 igrača da bismo mogli da izaberemo one koji budu u mogućnosti i spremni da igraju, a već smo prolazili situacije da 10-12 ne mogu ili neće – objašnjava za “Novosti” Đorđevićev prvi asistent Jovica Antonić. – Tu je i rok FIBA, koja traži imena mesec dana ranije. U toku su razgovori sa igračima, situacija se stalno menja. Čas ovako, čas onako.

Konkretno o Jokiću?

– Mislim da nećemo moći da računamo na Jokića.

Ostali NBA igrači?

– Sa Bogdanovićem i Bjelicom je čista situacija, biće dostupni za ove dve utakmice. Nadamo se da ćemo moći da računamo i na Teodosića i Marjanovića, samo je pitanje kog dana će se priključiti reprezentaciji. Slično je i sa igračima iz evroligaških klubova, koji su počeli pripreme za sezonu i traže da se pomeri dolazak njihovih reprezentativaca. Situacija nije komforna. Prijavili smo toliki broj igrača da nas okolnosti ne bi iznenadile – rekao je Antonić.

KATEGORIJE