Anzulovićev spisak za hvatanje poslednjeg voza

Dražen Anzulović, selektor Hrvatske, saopštio je spisak od 15 igrača koji će konkuristai za reprezentaciju u predstojećem, drugom prozoru, druge runde kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kini, 2019.

Poznato je da selektori u ovom prozoru ne mogu da računaju na igrače iz NBA i Evrolige, pa će se tako za mesto u timu Hrvatske boriti: Mate Kalajžčić, Martin Junaković, Toni Katić, Domagoj Bošnjak, Karlo Žganec, Jakov Mustapić, Josip Bilinovac, Marin Rozić, Luka Božić, Domagoj Vuković, Luka Babić, Miro Bilan, Tomislav Zubčić, Hrvoje Perić i Marjan Cakarun.

-Na spisku su igrači koji zadovoljavaju ono što u ovom trenutku želimo da igramo kroz kvalifikacije. Nadam se da ćemo odigrati dve dobre utakmice i da će svi igrači opravdati poziv u reprezetnaciju – rekao je kratko Anzulović za sajt KS Hrvatske.

Da bi došla među prva četiri tima u grupi, Hrvatskoj su u mečevima sa Mađarskom (29. novembar), odnosno Litvanijom (2. decembar), i potrebne obe pobede. Trenutno ima sko 3-5 i nalazi se na poslednjem mestu J grupe, sa istim skorom, ali lošijom koš razlikom u odnosu na petoplasiranu Holandiju.

KATEGORIJE