Avdalović: “Bitadze me podseća na Krstića”

Grčka je pobedom nad Srbijom napravila veliki korak ka Kini, posao i matematički može da završi večeras u Tbilisiju. Ukoliko pobede Gruziju, Heleni će i definitivno obezbediti mesto na Svetskom prvenstvu.

I dok je lako pretpostaviti da im najveća opasnost preti od Tornikea Šengelije i da će njega morati da se čuvaju, utakmica Gruzije u Tel Avivu pokazala je da u timu koji vodi Grk – Ilijas Zuros – ima još opasnosti. Recimo – Goga Bitadze.

Mladi centar Mega Bemaksa je trasirao Gruziji put do pobede nad Izrelom i sačuvao joj šanse da se domogne treće pozicije. Meč je završio sa 13 poena, 9 skokova, 2 asistencije…

Za talenat Bitadzea svi su čuli, sada su se uverili i u njegov napredak, pa i da potencijal polako postaje kvalitet. Ali, za nešto više, grčki portal sdna.gr pozvao je čoveka koji svakodnevno radi sa Bitazdeom u Megi – Vuleta Avdalovića, asistenta u stručnom štabu Dejana Milojevića.

– Moramo da počnemo od činjenice da je Goga fizički dominantan za svoje godine. Ima bolje telo nego njegovi vršnjaci i zna kako da ga koristi. Ima veliki raspod ruku, što ume da koristi u pravom trenutku kako bi presekao napad protivnika. Veoma je pametan, agresivan… Što je očigledno, jer u suprotnom ne bi mogao da kao dete ima takve brojke u ABA ligi, pa i da dobije važnu ulogu u seniorskoj reprezentaciji Gruzije. Vrlo je teško čuvati ga, jer je i vrlo dobar šuter za svoje godine – pričao je nekada odlični plejmejker.

Naravno, što je i Avdalović naglasio, pred Bitadzeom je tek dosta posla. I dok mladog Gruzijca mnogi porede sa Jokićem ili Žižićem, Avdalović kaže da ga podseća na jednog njegovog bivšeg saigrača iz Partizana.

– Bitadze još mora da ojača. Ne možete od 19-godišnjaka očekivati sve od jednom, ali je očigledno da je drugačiji u odnosu na njegove vršnjke. Kad ojača, to će mu automatski omogućiti da lakše pokaže svoje mogućnosti na niskom postu. Mogao bih da ga uporedim sa Nenadom Krstićem – zaključio je Avdalović.

FOTO: KK Mega Bemaks

 

KATEGORIJE