Bajern veruje Radonjiću

Dejan Radonjić produžio je ugovor sa Bajernom. Iskusni crnogorski stručnjak ostaje za kormilom tima iz Minhena još jednu sezonu – do leta 2020.

Radonjić je u Bajern došao polovinom prošle sezone, pošto se tim iznenada rastao sa Aleksandrom Đorđevićem. U toj takmičarskoj godini je osvojio titulu šampiona Nemačke.

U ovoj sezoni vodio je Bajern do 11. mesta u Evroligi, za šta je bilo dovoljno 14 pobeda iz 30 utakmica. Bavarcima preostaje još odbrana titule šampiona, u koju kreću sa prve pozicije na tabeli i u četvrtfinalu će igrati protiv Braunšfajga.
– Veoma sam srećan jer u klubu poštuju to što radim, izgradili smo sjajne veze. I što je, prema mom mišljenju, važno, nastavljamo kontinuitet rada – pričao je Radonjić u intervjju za klupski sajt.

To jesu najvažniji razlozi njegovog ostanka u Bajernu, ali ne i jedini.
– Osećam se dobro ovde, grad je lep. Iskreno, nisam još video sve, ali sada ću imati još jednu godinu da to uradim.

U sledećoj sezoni Bajern će igrati u Evroligi bez obzira na rezultat u domaćem prvenstvu, a elitno takmičenje će tada brojati 18 klubova, što znači i još više utakmica nego što je bio do sada. Kako se pripremiti za to?
– Imamo dovoljno iskustva da se izborimo sa tim i da budemo spremni za još više utakmica. Moramo da sačekamo i da vidimo kako će ići pripreme, prošlogodišnje su bile teške, ove će biti još teže jer će mnogo igrača imati obaveze prema reprezentacijama na Svetskom prvenstvu u Kini.

 

KATEGORIJE