Balša Koprivica dva koraka do odbrane krune

Prošle godine su braća Filip i David Petrušev i Balša Koprivica u dresu Montverdea postali nacionalni šampioni u konkurenciji srednjih škola. Ove godine, Filip je igrao za univerzitet Gonzagu, David igra za drugi tim škole sa Floride, dok je Balša (od jeseni će biti student Floride Stejt) “sam” uspešno krenuo u odbranu krune na „High School National Championship“.

Montevrede je u četvrtfinalu pobedio NSU (Florida) 65:57, uz 10 poena i 2 skoka za 14 minuta srpskog školarca. Večeras će u polufinalu igrati protiv IMG akademije (Florida) koja je bila bolja (65:50) od Sunrajz Kriščn (Kanzas), škole koju su svojevremeno pohađali Vasilije Pušica  i Dušan Ristić.

U drugom će La Limijer (Indijana) koji je u četvrtfinalu bio bolji od škole Bišop Gorman (Nevada) 69:74, igrati protiv Oak Hila (Virdžinija) koji je pobedio Vasač (Juta) 79:72.

„High School National Championship” je tradicionalni turnir na kraju sezone na kome učestvuje većina najbolje rangiranih srednjih škola, zbog čega pobednik dobija epitet nezvaničnog šampiona SAD.

Ove godine se u Kvinsu našlo šest škola iz prvih dset po rangu. Da nije drugorangirani Mekičern odustao u poslednjem momentu (uskočio Bišop Gorman) za pehar bi se takmičile prve četiri škole. Ujedno na terenima “Christ the King Regional High School” je pre 30 srednjoškolaca iz Top 100, pa onda ni ne čudi što ESPN prenosi sve utakmice direktno.

Rang škola u Top 25: 1. La Lumijer, 3. Montverde, 4. IMG, 9. Oak Hil, 10. Vasač, 14. Sunrajz Kriščn, 18. NSU, 25. Bišop Gorman.

KATEGORIJE