Barns bi povišicu

Harison Barns je odlučio da iskoristi klauzulu i godinu dana ranije izađe iz ugovora sa Sakramentom po kome bi sledeće godine zaradio 25.102.513 dolara, javio je Adrijan Vojnarovski. Ipak kako “NBC Sports California” piše, Kingsi veruju da ga mogu zadržati potpisivanjem novog višegodišnjeg ugovora, naravno, uz povećanje godišnje apanaže, jer trenutno im je “zarobljeno” samo 42 miliona za sledeću sezonu u garantovanim ugovorima, odnosno 67 miliona manje od projektovane sume za potorošnju.

Iskusni krilnl igrač koji je imao jednu od važnijh epizodnih uloga na putu Golden Stejta do osvajanja titule 2015, a zatim i do finala 2016, kada su Voriorsi ispustili 3-1 u seriji protiv Klivlenda, po odrađenom ruki ugovoru, odlučio je da u julu promeni sredinu i potpiše četvorogodišpnji ugovor sa Dalasom, vredan 94.438.525 dolara. Posle dve i po godine u timu iz Teksasa, u februaru 2019. stigao je u Sakramento, u zamenu za Zeka Rendolfa i Džastina Džeksona.

Nadu, da će, čak iako bude stigla slična ponuda iz nekog drugog tima, ostati u glavnom gradu Kalifornije, Kingsi polažu i u činjenici da je Barns veći deo pauze od završetka sezone proveo u Sakramentu, trenirajući sa nekim od saigrača, kao i da je putovao u Indiju kao predstavnik tima, kako bi promovisao NBA, ali i dve predsezonske utakmice koje će “kraljevi” odigrati sa Indijanom, 4. i 5. oktobra (u Mumbaju).

KATEGORIJE