Basket siti otvorio vrata najmlađima

KKZ Crvena zvezda će u sezoni 2018/19, osim predstavnika u seniorskoj konkurenciji, imati i predstavnika u U15 konkurenciji u WABA ligi. Devojčice rodjene 2004/05,  jedna su od najtalentovanijih generacija u klubu u poslednjih nekoliko godina. U sezoni 2017/18. osvojile su prvenstvo Beograda, prvenstvo Srbije, Osmomartovski turnir i Kup Srbije za pionirke. Takmičenje u U15 WABA ligi treba da bude korak dalje u njihovom razvoju.

Takmičenje WABA U15 igra 16 timova koji su podeljeni u dve grupe. Grupu A čine: KKZ Crvena zvezda (Srbija), PVSK (Madjarska), Ježica (Slovenija), Cinkarna Celje (Slovenija), Kanjiža Student BC (Madjarska), Medveščak (Hrvatska), Trešnjevka (Hrvatska), Brod na Savi (Hrvatska). Grupu B čine: Budućnost/Lovćen (Crna Gora), Primorje (Crna Gora), Ragusa (Hrvatska), Jedinstvo BHT (Bosna i Hercegovina), Folka Borovje (Hrvatska), Vodice (Hrvatska), Ilirija (Slovenija), Vipava (Slovenija).

Danas su na programu četiri turnira u četiri grada – u Beogradu, Celju, Podgorici i Dubrovniku.

Domaćin turnira u Beogradu, u dvorani Basket siti na Čukarici je Crvena zvezda. Utakmice se igraju po sledećem rasporedu:
10:00 Crvena zvezda – Trešnjevka
12:30 PVSK – Brod na Savi
16:00 PVSK – Trešnjevka
18:30 Crvena zvezda – Brod na Savi

Ovo nije prvi put da Zvezdine devojčice igraju na regionalnoj sceni, već su u sezoni 2013/14 učestvovale u konkurenciji do 17 godina, kada su izgubile u finalu fajnal-fora od Trešnjevke. Većina igračica iz te ekipe, sada je medju nosiocima igre seniorske ekipe Zvezda, koja je dvostruki uzastopni seniorski prvak Srbije.

KATEGORIJE