Batler platio čarter Džonsu da bi gledao brata i rapsodiju Djuka

Jasno je koliko je Džimi Batler poremetio start sezone Minesote traženjem da bude trejdovan, nezadovoljstvom što se to nije dogodilo, preskakanjem svake druge utakmice, kritikujući borbenost najvećih mladih zvezda tima, Karla-Entonija Taunsa i Endjua Viginsa… Ali, teško da neko može da kaže da je Batler loš “drugar” i da nije širokogrud.

Prošle sezone je zakupio ložu za “Superbol” kako bi pozvao saigrače na najveći sportski događaj u SAD, a sada je posebno obratio pažnju na Tajusa Džonsa. Mladi plejmejker Minesote hteo je da gleda mlađeg brata, Trea Džonsa na debiju za Djuk u meču protiv Kentakija na startu NCAA karavana. Batler se pobrinuo za to.

Tajus je tražio let iz Los Anđelesa, gde Timbervulfsi čekaju meč sa Lejkersima, ali nije uspeo da pronađe. Znatno bogatiji saigrač ga je čuo i organizovao čarter! Batler nije mogao da mu se pridruži tako da je Tajus Džons leteo privatnim avionom, gledao brata u pobedi, a onda se vratio profesionalnim obavezama!

Inače, sve je vredelo truda (i novca). Djuk je na parket poslao sulude klince koji su uništili Vajldketse u klasiku – 118:84. Ar Džej Beret sa 33 poena, Zajon Vilijamson sa 28 i nestvarnom snagom i Kameron Rediš sa 22 uništili su Kentaki i pokazali da su trio frešmena koji će donositi najveća uzbuđenja koledž košarci ove sezone. I još da pomenemo… Tre Džons je bio starter, igrao 31 minut, postigao šest poena za univerzitet koji je pohađao i njegov stariji brat.

KATEGORIJE