Behajm stigao Pitina, Južni Teksas za istoriju

Arizona Stejt je sjajno ušla u sezonu, nanizala 12 pobeda, zbog čega je u drugoj polovini decembra bila čak trećerangirana u kompletnoj NCAA, da bi na kraju ostala bez glavnog žreba! U ključnom meču, poslednjem iz serije „First four“, San devilsi su se upleli u zonsku odbranu Sirakjuza (60:56) koji će u prvom kolu regiona „Srednji zapad“ igrati protiv TCU.

Trijumf nad Arizonom Stejt bio je 54. postezonski u trenerskoj karijeri Džima Behajma, čoveka koji je celu svoju karijeu posvetio Sirakjuzu, koji se na večnoj listi izjednačio sa još jednom stanovnikom „Kuće slavnih“ Rikom Pitinom.

Za razliku od Arizone Stejt, Južni Teksas je imao očajan prvi deo sezone, vezao je čak 13 poraza, pa je pred Novu godinu ne samo NCAA turnir bio daleko već i konferencijska titula. Ali, u „tigrovi“ su iz tih poraza mnogo naučili. Prvo su pokorili „Southwestern“ konferenciju, da bi u utakmici za glavni žreb deklasirali Severnu Karolinu Central 64:46, upisavši tako prvu pobedu na NCAA turniru u istoriji fakulteta.

I ne samo to, Južni Teksas koji će u prvom koli igrati protiv Ksavijera postala, je prva škola koja je posle nesrećnog starta dugog 13 poraza, uspela da zakorači među 64 najbolje ekipe NCAA.

NIT – prvo kolo: (6) Luzijana – (3) LSU 76:84, (7) Harvard – (2) Market 60:67, (5) Templ – (4) Pen St 57:63, (5) Nebraska – (4) Misisipi St 59:66, (7) UC Dejvis – (2) Juta 59:69, (6) Brigam Jang – (3) Stenford 83:86, (4) Bojzi St – (5) Vašington 74:77.

KATEGORIJE