Bjelica i Pavićević u borbi za azijsku krunu

Tokio, ekipa čije boje brani Milko Bjelica, a sa klupe je vodi Luka Pavićević, plasirala se u finale Kupa šampiona Azije.

U polufinalu savladani su južnokorejski SK Najtsi rezultatom 78:54 (23:8, 19:17, 16:13, 20:16). Na ovaj način Tokio je postao prvi klub iz Japana još od 1996. godine koji će se boriti za titulu klupskog šampiona Azije (Links je tada izgubio 77:74). Inače, zemlja izlazećeg sunca nikada nije imala klupskog prvaka najmnogoljudnijeg kontinenta.

Sam meč je protekao u apsolutnoj dominaciji Pavićevićeve ekipe. Tokio je imao i 25 poena prednosti. Kao i tokom čitavog turnira najefikasniji je bio Aleks Kirk (23 poena uz deset skokova). I Milko Bjelica je imao dabl-dabl (15 poena i deset skokova), a dvocifreni su bili i Ando i Baba sa po 12 poena.

Rival u finalu japanskom klubu biće Petročimi. Iranci su do borbe za trofej stigli pobedom nad Merkalo Boltsima 79:74. Klub iz Filipina je imao tokom meča i osam poena prednosti, ali nije uspeo da se odbrani od ataka Behnama Jahčalidekordija (29 poena uz osam skokova).

KATEGORIJE