Bjelica: Nismo bili mentalno spremni

Nemanja Bjelica je bio iskren posle poraza Srbije od Argentine:

– Rekao bih toliko toga, ali ću se potruditi da skratim. Težak poraz za nas. Prvo, hoću da se izvinim našim ljudima, zemlji koja je verovala u nas. Imali smo veoma dobar tim, ali znate kako je. Ovaj tip turnira… Možda smo bolji tim od Argentine ali su nam pokazali i želeli ovu pobedu više od nas. Nismo bili spremni za ovu utakmicu, mentalno, posebno ja. Znam da smo tim, ali kao jedan od lidera, igrao sam s..nje. Način na koji su ti momci slavili. Svi su plakali. Zaslužili su ovu pobedu.

Sjajno smo grupa ljudi, nismo izgubili zato što smo arogantni, samo se nismo spremili mentalno za ovu utakmicu. Igrači! Mogu da pričam satima, ali ovaj poraz je izuzetno teško pao. Ubija me. Mnogo smo rada uložili ovog leta. Teško je, ali ovo je košarka.

Nije Bjelica zaboravio da podseti s kakvom težinom je saigrač i prijatelj iz nacionalnog tima, Vasilije Micić odigrao četvrtfinale.

– Ima važnijih stvari od košarke. Saigrač je igrao ovu utakmicu, a izgubio je mamu.

Ponovio je koliko ima poverenja u saigrače.

– J..eno smo dobra grupa ljudi. Želeli smo da osvojimo ovo. Ali smo probali na pogrešan način. Godinama smo favoriti, posebno četvrtfinale moraš da budeš spreman. Možda naša grupa nije bila dovoljno čvrsta. Izgledali smo loše na terenu, ali nismo nikoga potcenili. Imali smo loš dan i sada moramo da se spremimo za naredne utakmice. Došli smo ovde kao tim, možda, možda smo želeli na pogrešan način. Znamo kako da se izborimo sa pritiskom, zato ne pričam o euforiji. Samo moramo da završimo ovo jako i da se vratimo kući kao tim.

KATEGORIJE