Bjelica posle tuče: Odrastao sam na ulici, znam kako to ide, ali želeo sam da ga smirim

Nemanja Bjelica je isključen u drugoj četvrtini meča u Orlandu jer se branio od pobesnelog Erona Aflaloa. Bek Medžika je, srećom, promašio srpskog asa kada je kukavički pokušao da ga udari dok je tekla akcija Minesote. Na kraju je čak dobio i “batine”, ali posle meča nije skupio hrabrost da izjavi zbog čega je započeo tuču.

Za razliku od njega, Bjelica je lako objasnio šta se dešavalo sa Aflalom, sa kojim je razmenio i nekoliko reči u prethodnoj akciji.

– Ne želim da se osećam kao neka žrtva, sve je ovo deo igre – rekao je Bjelica posle meča. – Ali, on je želeo da me udari, a ja sam pre svega morao da se zaštitim, ali i da mu pomognem, da ga smirim jer je podivljao. Ne znam šta je problem sa tim tipom, ali kada se već nešto desilo moram da štitim sebe i porodicu.

Bjelicu nismo gledali u ovakvim situacijama mnogo puta u karijeri, ali da zna da se brani, to je oduvek bilo jasno.

– Svi koji me poznaju, znaju da sam smiren tip. Ali, znam kako funkcionišu te stvari. Odrastao sam na ulici. Ipak, ja sam profesionalni košarkaš, nikada se ne bih tukao tokom utakmice. Presrećan sam što sam tako reagovao, hvala Bogu. Zna šta bi se desilo da sam uradio nešto drugo.

Bjelica je istakao da se sa Aflalom “tukao” i tokom utakmice, ali da je to deo meča.

– Ne želim od njega da pravim lošeg čoveka. Možda je samo imao loš dan. Ali, uradio sam pravu stvar. Šta je trebalo, da ga pustim da me udara.

KATEGORIJE