Bjelica: Rekao sam da nije poseban meč… Prevario sam se!

Nemanja Bjelica je igrao posebnu utakmicu protiv Minesote. Igrao je protiv tima u kojem je proveo tri godine, protiv trenera koji mu nije davao šansu da pokaže sve što zna i koji ga je, na kraju, trejdovao. Timbervulfsi nisu verovali u njega, ali Sakramento jeste i zato je, posle dve vezane bombe, Bjelica reagovao neuobičajeno strastveno.

– Možda sam previše divlje reagovao, ali nisam mogao da kontrolišem emocije – objasnio je “Beli”. – Pre utakmice sam vam rekao da će ovaj meč za mene biti isti kao i svaki drugi, ali sam se prevario. Možda sam bio preterano emotivan, ali sam morao da otklonim taj osećaj koji sam imao u stomaku.

Upravo iz stomaka je došla i njegova serija od osam poena krajem treće četvrtine kojom je Sakramento od plus tri otišao na plus devet. Tu seriju činile su dve trojke sa devet metara i polaganje.

– Nekada je ludo. Promašio sam prve tri trojke i bio sam potpuno otvoren. I onda sam uzeo te lude šuteve i osećao sam se odlično.

Dejv Jerger, trener Kingsa, posebno je istakao doprinos Bjelice:

– Bio je veliki faktor našeg uspeha, šutirao je preko ljudi. Imao je neke teže utakmice, protiv Adetokunba i Sijakama, visokih, atletski veoma moćnih igrača, što mu je pravilo malo veće problem. To mu je smetalo, što obično nećete primetiti kod igrača koji imaju 30 godina, ali to govori koliko mu je stalo. On je pun strasti zbog toga što je ovde, hoće da uradi sve dobro, voli saigrače i sve će biti dobro.

 

KATEGORIJE