Bjelica: Sve je lakše sa dobrom odbranom

Već na debiju za Sakrramento, Nemanja Bjelica je pokazao šta navijači Kingsa mogu da očekuju od njega. A mogu mnogo, jer je srpski reprezentativac osim kolona za poene, skokove i asistncije stigao da ispuni i onu za blokade. Ne jednom, ne dve, nego čak tri “banane” je isporučio igračima Makabija iz Haife.

– Osećaj je sjajan. Bio sam mnogo uzbuđen pre utakmice. Počeli smo malo uspavano, ali smo onda uhvatili ritam, imali neke defanzivne akcije, rastrčali se, došli do otvorenih šuteva… Kada igraš dobru odbranu, sve je lakše. Da, mogu nekada da udarim rampu, ali ja očigledno nisam baš neki bloker. Naša timska odbrana je bila dobra, držali smo ritam, trčali i postizali lake koševe – sumirao je Bjelica individualni i timski učinak.

Tokom utakmice nisu samo Nemanjine statističke brojke bile vidljive, već i mogućnost da se komotno prilagođava gotovo svim pozicijama, što je zbunilo ne samo protovnika, nego i ljubitelje košarke naklonjene Kingsima. Zapravo počeli su da shvataju da u dolasku Bjelice nisu dobili samo krilo, već mnogo više.

– Tokom karijere sam igrao od plejmejkera do četvorke. Kako liga napreduje, možda ću i na peticu. Ja sam četvorka koja širi, tako da mogu da šutnem, ali nekada volim i da kreiram, da učinim saigrače boljima. Sve dok sam na terenu i dok pobeđujemo, ja sam srećan. Mladi smo, hoćemo da trijumfujemo i napredujemo. To je najvažnije.

Iako je tek dve nedeljko u novom timu, Nemanja kaže da se oseća kao kod kuće….

– Svi su me sjajno prihvatili. Imamo odličnu grupu momaka, lepo mi je ovde. Dobra je atmosfera i energija u svlačionici. Svi smo uzbuđeni uoči ove sezone. Imamo gomilu talenta. Ovo je NBA, biće večeri kada ćemo igrati loše, nećemo pogađati, ali moramo uvek da igramo odbranu i ne smemo nikada da odustanemo. To je glavno, da se borimo svih 48 minuta.

Upitan koliko mu na terenu nedostaje povređeni Bogdan Bogdanović, Bjelica se nasmejao:

– Ne nedostaje mi uopšte! Gledam njegovo lice već dugo, u Beogradu smo zajedno trenirali, tako da se sada trudim da budem sam, bez njega. Kada se vrati, ponovo ćemo se družiti. Biće to dobro.

KATEGORIJE