Bjelica: Uželeo sam se reprezentacije, evropske košarke, atmosfere…

Nemanja Bjelica je deo prvog tima Srbije od 2009. godine. Sjajnom krilnom igraču je utoliko bilo teže da prethodna dva leta bude daleko od reprezentacije koja se bez njega borila na Olimpijskim igrama i Evropskom prvenstvu.

Sada se „Beli“ vratio i u duelu sa Grčkom nagovestio koliko je potreban ovom timu. Posle meča, i poraza, Bjelica je pomešanih osećanja za zvanični sajt FIBA, govorio o povratku u dres sa državnim grbom.

– Bilo je užasno gledati reprezentaciju tokom zime (u prva dva prozora kvalifikacija) jer nisam bio u mogućnosti da budem uz tim. Proveo sam sedam godina igrajući za Srbiju i veoma emotivno sam pratio kako igraju bez mene. Samo hoću da budem zdrav i uvek budem spreman da igram za reprezentaciju – poručio je Bjelica.

Novi as Sakramenta je nastupao za Crvenu zvezdu, Baskoniju i Fenerbahče, tako da je u karijeri bio navikao na vrelu atmosferu kakva je bila i na Kritu.

– Mnogo mi je nedostajala atmosfera kakva je bila u dvorani u Iraklionu. Drago mi je što je dvorana bila prepuna. To je sjajno za navijače.

Bjelica, naravno nije mogao da bude zadovoljan izdanjem Orlova u Grčkoj.

– Nedostajali su nam neki igrači, ali moramo da igramo bolje u narednoj utakmici protiv Estonije, a potom i u novembru, kako bismo pobedili Izrael i kvalifikovali se na Svetsko prvenstvo.

Iskusni as je na Kritu odigrao prvi meč na tlu Starog kontinenta još od Evropskog prvenstva 2015. godine.

– U Evropi je sve podređeno timu, u napadu i odbrani. Nedostajala mi je evropska košarka. Zato smo i izgubili od Grčke. Nismo igrali kao tim, dok protivnik jeste. A pred domaćim navijačima Grčka uvek igra na najvišem nivou.

Jedan od najboljih evropskih igrača je dodao:

– Mnogo mi je nedostajala reprezentacija. Sjajno se osećam što sam se vratio posle dva leta tokom kojih nisam bio sa timom. Ali, protiv Grčke nismo previše izgledali kao tim. Zato moramo da promenimo neke stvari. Za Srbiju nije dobro da ovako igra. Definitivno moramo da igramo mnogo bolje.

 

KATEGORIJE