Bogdanović je najbolji strelac Svetskog prvenstva

Osim što je rešavala kome će pripasti bronzana medalja, utakmica između Austalije i Fransuke odlučivala je i ko će biti najbolji stralac Svetskog prvenstva – Bogdan Bogdanović ili Peti Mils.

Najbolji igrač Srbije je u finiš trke ušao sa 16 poena više od prvog pratioca, plejmejkera Australije – 183:167 i u mrtvoj trci, ipak prvi prošao kroz cilj.

Mada, kako je utakmica krenula činilo se da će Mils brzo prestići Bogdanovića. U prvom periodu ubacio je osam poena. Ali, do poslednjeg perioda ostao je na tom broju, da bi potom, na 38,4 sekunde pre kraja ubacio trojku, to mu je bio 15. poen.

Do kraja je moglo da se očekuje da će lopta biti najviše u njegovim rukama. Nije bila. Mils više nijednom nije šutnuo na koš! Bogdan Bogdanović je najbolji strelac Svetskog šampionata. I on je treći igrač iz Srbije kome je to pošlo za rukom. Posle Dražena Dalipagića i Dragana Kićanovića.

Teško da je ovo bilo kakva uteha za Bogdanovića, čiji je tim zaslužio da se bori za medalju, a on za titulu najboljeg igrača… Ipak, to jeste učinak koji zavređuje pažnju i poštovanje.

Da bi se trka – a pre svega lik i delo Luisa Skole – ispoštovala do kraja, reći ćemo i da je argentinski as još u “priči”. Ali da bi smenio Bogdanovića sa prvog mesta, sjajni krilni centar mora da ubaci 48 poena! Moguće ili ne. Videćemo posle finala.

KATEGORIJE