Bogdanović: Moram da ukradem Dragićeve poteze

Bomba Bogdana Bogdanovića, daleko od linije za tri poena, minut pre kraja produžetka, pri rezultatu 116:115 za Sakramento, oduševila je i novinare iz glavnog grada Kalifornije. Posle meča, prva tema koju je srpski as morao da „obradi“ bio je taj pobednički projektil.

– Nisam dobro šutirao tokom meča, ali sam bio strpljiv i čekao sam pravi trenutak. Video sam da se čuvar odmakao, dao mi je prostor, a ja sam samo šutnuo – rekao je Bogdanović.

Mnogo puta do sada 25-godišnji bek je ponovio da ova sezona služi za uigravanje ekipe i građenje pobedničke kulture. Sakramento je slavio u sva tri produžetka koje je igrao, a imao je i još trijumfa u neizvesnim završnicama.

– Ovo je sve sjajna prilika za nas. Popravljamo se svakog dana, koristimo šansu u ovim utakmicama u kojima nemamo baš toliki pritisak kao protivnici. Učimo kako da igramo u neizvesnim završnicama, kako da privodimo utakmice kraju. Sjajno iskustvo za nas.

Dieron Foks i Bogdanović Bogdanović su „večiti“ heroji Sakramenta. Uvek je lopta kod njih u rukama kada se odlučuje. Ovoga puta, mladi plejmejker je pogodio za produžetak, Bogdanović za pobedu.

– Sjajno je što imamo toliko igrača sposobnih da donose prave odluke u ključnim trenucima. To svi veliki timovi moraju da imaju.

Novinare je posebno zanimao duel sa Goranom Dragićem, repriza okršaja iz finala Evropskog prvenstva u Istanbulu.

– Mnogo ga poštujem, fenomenalan igrač. On zna kako se igra, dođe lako tamo gde poželi. Zabavno je gledati ga i igrati protiv njega. Naravno da imam mnogo toga da naučim od njega, da „ukradem“… Posebno rad nogu u reketu bih mogao da iskoristim, još sam viši.

KATEGORIJE