Bogdanović: Što pre da se plasiramo na Svetski kup

Nije uspela reprezentacija Srbije u septembarskom “prozoru” da ostvari željeni cilj – dve pobede. Sa polovičnim učinkom, i sa poklapanjem nekih drugih rezultata, su ostali na trećem mestu u grupi.

Žali zbog toga i Bogdan Bogdanović koji je u prvom susretu postigao 19 poena, dok se u drugom, u Beogradu, povredio..

– Imali smo težak meč u Grčkoj koji smo zamalo izgubili i to nas je razočaralo. Teško je pobediti na takvom gostovanju, ali smo imali osećaj da možemo. Oni su na kraju odigrali odlično i slavili. Uspeli smo posle toga da se vratimo i da par dana kasnije dođemo do pozitivnog rezultata. Znali smo da ne smemo da izgubimo kako bismo nastavili borbu za treće mesto – priča Bogdanović za sajt FIBA.

Ne krije da je uživao.

– Tako je bio dobar osećaj igrati za reprezentaciju tokom leta. Bilo mi je važno da budem sa momcima u septembru. Igranje u tom dresu i deljenje svih tih trenutaka sa naviačima i sunarodnicima je nešto što obožavam. Svi smo porodica i ujedinjeni smo. Radujem se igranju za nacionalni tim u godinama koje dolaze, možemo mnogo toga.

Imao je priliku ponovo da igra sa novim saigračem iz Sakramenta, Nemanjom Bjelicom.

– Nemanja je jedan od stubova reprezentacije, jedan od iskusnijih igrača i osoba koja obožava da igra za Srbiju. Pokazao je na ta dva meča koliko je važan za nas. Zna kako da utiče na igru na toliko načina i svi učimo od njega. Sjajan je timski igrač i uvek stavlja ekipu ispred svega. Srećni smo što je bio sa nama. Igra na visokom nivou toliko dugo i raduje me što ću igrati sa njim u narednom periodu.

Nada se da će svi zajedno biti deo Svetskog kupa. “Orlove” čeka duel sa Izraelom 30. novembra u gostima i 3. decembra sa Grčkom kod kuće.

– Cilj je da obezbedimo to treće mesto i da se što pre kvalifikujemo za tako veliko takmičenje. Biće posebno teško u Izraelu, jer oni žele da zadrže šanse za prolaz. Momci koji budu igrali će morati da daju maksimum i da nas odalje od Izraela i Gruzije. Kod kuće par dana kasnije igramo sa Grcima, želimo obe pobede, nema druge opcije – zaključio je Bogdanović.

KATEGORIJE