Borac odneo pobedu iz Beograda

Borac je ostvario prvu ovosezonsku pobedu u ABA 2 ligi na gostujućim terenima. Čačani su to učinili u dvorani “Ranko Žeravica” i to protiv Dinamika 98:89 (28:26, 30:17, 27:19, 13:27).

– U nekoj pripremi insistirao sam na čvrstoj odbrani međutim to je palo u vodu već posle prve četvrtine. 58 poena da primimo na poluvremenu je nedopustivo. Igrači su se opteretili time da je ovo utakmica koja odlučuje za vrh ABA lige. Znali smo da Borac ima dobar šut za tri poena, ali ovo je večeras bilo i više od toga. Borac je odigrao dobro i mi smo pokazali karakter igrali do kraja i poslednju četvrtinu. Učinićemo sve da u sledećim utakmicama vratimo istom merom – ocenio je trener Dinamika Vladimir Đokić.

Sa druge strane Jovica Arsić, trener Borca, sigurno je mogao da bude zadovolja i pobedom, ali i činjenicom da je njegov tima ima odličnih 23-13 u šutu za tri poena

– Nema vremena za slavlje. Popravljamo igru iz kola u kolo. Za nijansu smo bili bolji nego inače. Šut za tri poena je bio takođe bolji nego do sada. Sve u svemu zadovoljan sam. Dinamik je očekivao lakšu utakmicu, ušli su u nervozu. Mi smo napravili dobru zalihu poena koju smo sačuvali do kraja – tvrdi Arsić.

DINAMIK: Beslać 2, Janković, Vulikić, Kutlešić 16, Vasiljević , Đerić, Glišić 9 (9 sk), Rakićević 10 (7 as), Čakarević 19 (7 sk, 6 as), Ostojić 9, Stevanović 24 (9-4 za tri), Savković.

BORAC: Alikadić, Popović 11, R. Đoković 16, I. Đoković 18 (12 as), Gavrilović 5, Majstorović 16, Krsmanović, Prlja 8, Kočović 11, Zekavičić, Čarapić 4, Marinović 9.

 

KATEGORIJE