Borac opet bez finala

Kada je Ilija Đoković, na šest minuta pre kraja, pogodio neverovatnu trojku, kojom je Borac došao do izjednačenja – 61:61, činilo se da će sreća da „pogura“ Čačane ka majstorici. Posebno jer se na taj dalekometni hitac domaćina, nadovezao još jedan – Ivan Gavrilović je doneo vođstvo – 64:61.

Međutim, nije vredelo. Baš kao i svaki put prethodno u toku utakmice – a takvih situacija je bilo mnogo – Primorska je pronašla način da odbije nalet rivala i slavi pobedu kojom je otišla u finale Druge ABA lige. Tamo je već bio MZT, koji je takođe u dve utakmice izbacio Spars.

Imali su šansu domaći, kada Primorska na pola minuta pre kraja nije iskoristila dva penala. Marinović je poveo napad, ali je pogrešio. I poslednja šansa je propala.

Primorska je bolje krenula, već krajem prve četvrine ima 11 poena prednosti. Ulazak Marka Marinovića probudio je Čačak – i Borac i publiku. Ilija Đoković je bio maestralan, pa je do odlaska na veliki odmor domaćin sasvim uhvatio priključak, ubrzo po povratku iz svlačionice i poveo.

Krenula je drama, u kojoj su oba tima pravila razliku, pa je gubila. U takvoj mrtvoj trci, kroz cilj je prva prošla Primorska. Borac je tako i drugu godinu za redom stao u polufinalu Druge ABA lige. Možda će Čačanima treća biti sreća, pošto su osvajanjem prvog mesta u KLS, izborili plasman u regionalno takmičenje i za narednu sezonu.

Borac – Primorska 69:73 (19:26, 21:15, 11:18 18:14)  – prvi meč  59:78
Borac: S. Gavrilović 6, Alikadić, Popović 2, R. Đoković 5, I. Đoković 20 (9-5 za tri, 6 as, 4 sk), I. Gavrilović 12 (8 sk), Majstorović 7, Krsmanović, Prlja 6, Kočović 5, Čarapić, Marinović 6 (9-1 za tri, 5 as).
Primorska: Ferme, Henri, Heris 20 (9-4 za tri, 5 sk), Čakarun 16 (7 sk), Kobi, Marinković 9, Hodžić 9, Jagodić-Kuridža 11 (13 sk, 6 as), Vujasinović 2, Šiško 4, Vončina 2, Čabašek.

FOTO: KK Borac

KATEGORIJE