“Borba, odbrana, energija”

Kada je neverovatni Džered Uthov pogodio trojku za 51:42 u 22. minutu, ruska ekipa je pomislila da je blizu zenita u 2. kolu Evrokupa sa Partizanom. Međutim, na parket je tada počeo da “izlazi” potpuno drugačiji tim Partizana. Umesto da ih taj minus obeshrabri, Zagorac, Lendejl, Marinković… počeli su da pokazuju karakter pobednika koji je na kraju slomio protvnika željnog da u ovom takmičenju ide do samog kraja…

– Borbom, odbranom i energijom, uspeli smo da anuliramo ne samo sedam poena razlike iz prvog poluvremena, nego i da kasnije odbijemo sve njihove napade. Važno je da smo imali dobar skak skok, dobru odbranu, mirnu glavu u važnim momentima – kaže Vanja Marinković.

Mladi bek je u prvoj četvrtini i pored silnih napada Zenita praktično objasnio da, iako postoji određen respekt crno-belih prema timu rivala koji poseduje ogroman kvalitet, u četi Vasilija Karajsova postoje određene pukotine kroz koje Partizan može de se probije do trijumfa. Kasnije, u drugom poluvremenu, tim putem su krenuli njegovi saigrači…

– Nismo bili dovoljno dobri u prvom delu, ali ipak smo uspeli nekoliko puta da se vraćamo. Rade se “upalio” u drugom poluvremenu, Lendej, Nikolić, pa Si koji nije igrao ceo pripremni period… Sada je iskočio kada je trebalo. Tom zajedničkom energijom i zalaganjem uspeli smo da dođemo do važne pobede.

Veliki trijumf je, naravno, izazvao i veliku euforiju na tribinama koje su opet bile pune i spremne da i kada je bilo loših momenata, pruže ogromnu podršku Partizanu. Ipak, Vanja, kao i ostali njegovi saigrači ne dozvoljava da euforija pređe prag svlačionice, jer zna su crno-beli napravili odličan korak, ali tek jedan, na dalekom putu.

– Ne smemo da zaboravimo da je Zenit došao u Beograd oslabljen. Nije alibi priča, ali jeste činjenica. Moramo kod kuće da dobijamo mečeve protiv ekipa sa kojima možemo da igramo.

Sledeći korak je u nedelju, u Baru.

– Čeka nas duel sa Mornarom na strani, pa potom putovanje u Valensiju. Mornar je sa 0-2 krenuo u ABA ligu. Nije isti kao prošle godine. Vratili su Volera, imaju neki cilj. Nisu džabe doveli sve te igrače. Možemo i moramo da dobijemo u Baru da bismo nastavili dobru seriju – jasan je Marinković.

FOTO: KK Partizan

KATEGORIJE