Borba za prvi trofej ove sezone!

Na turniru u košarci u kolicima „Trofej Beograda“, u nedelju, 22. septembra, u Zavodu za medicinu sporta na Košutnjaku, za pehar će se, uz organizatora, Klub Singindunum, boriti Dunava iz Apatina, Bijeljina iz Republike Srpske i Paramont iz Crne Gore.

Ovaj turnir, jedan od najznačajnijih u Srbiji za ovaj sport, održava se u okviru tradicionalne manifestacije pod pokroviteljstvom Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Srbije (SSOSIB) “Beograd Open”, od 20. Septembra do nedelje, 22. septembra.

Za košarku u kolicima ovo je sedmi put da na Košutnjaku u Zavodu za medicinu sporta, okuplja ekipe iz regiona, u organizaciji Kluba košarkaša u kolicima Singidunum, a uz pomoć Saveza košarkaša u kolicima Srbije.

Predsednik Singidunuma i kapiten reprezentacije Srbije u ovom sportu Željko Ćirković istakao je da je “Trofej Beograda” izuzetna prilika da se beogradskoj publici predstavi dinamiku i lepota ovog sporta, naročito u ovom trenutku, posle najuspešnijeg leta za selekciju Srbije.

– Podsetiću vas da smo na nedavno završenom prvenstvu Evrope C divizije u Sofiji napravili najveći uspeh u istoriji košarke u kolicima u Srbiji, osvojivši srebrnu medalju i samim tim obezbedili plasman u B diviziju. Ovom manifestacijom počinje sezona za naše najbolje košarkaše i verujem da će publika imati šta da vidi u nedelju u Košutnjaku – kazao je Ćirković.

On je pozvao sve koji žele da podrže ovaj sport i ljude koji se njime bave da dođu u nedelju na turnir da gledaju ovaj atraktivan sport.

– Pridružite nam se, pružite podršku momcima na terenu, nećete se pokajati. Neka svako izabere ekipu za koju će navijati i time pomogne igračima da u takvoj atmosferi pokažu svoje umeće – poručio je Ćirković.

Program turnira počinje u 9.00 časova, utakmicom Dunav – Paramont.  Za 11 je predviđeno svečano otvaranje, a zatim i duel između Singidunuma i Bijeljine. Nakon toga slede utakmice za plasman.

Kao i prošle godine očekuje se veliki broj javnih ličnosti. Dolazak su potvrdili predstavnici Ambasade Turske u Beogradu, predstavnici Ministarstva omladine i sporta, predstavnici Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, bivši košarkaši i košarkašice, poznati pevač Željko Samardžić, koji je ujedno i član UO SKKS, dok je svečano podbacivanje, koje je prošle godine imao čast da izvede legenda naše košarke Žarko Paspalj, dodeljeno proslavljenom NBA asu, Saši Pavloviću.

“Beograd open”, inače,  okuplja veliki broj sportista sa invaliditetom, u više  sportova – pored košarke u kolicima, u sedećoj odbojci, stonom tenisu, atletici, goalballu, fudbalu za gluve, plivanju, parabiciklizamu, šahu, jahanju, pikadu za slepe i karateu.

KATEGORIJE