Braun otišao, a za njim će i Delfino

Uprava Torina je letos najavaljivala ambicozne planove u ovoj sezoni, koje je potkrepila angažovanjem Lerija Brauna. Međutim, prvi američki stanovnik Kuće slavnih iz “sobe za trenere nije se snašao u premijernoj, verovatno i poslednjoj ulozi šefa strunčnog štaba nekog evropskog kluba.

Umesto da ga lansira u vrh Serije A, Braun je Torino gurnuo u grčevitu borbu za opstanak (učinak 4-8). Još poraznija situacija je bila u Evrokupu. Torinezi su priželjkivali zimovanje u Evropi, a završili su takmičenje već posle prve faze, i to kao jedini tim bez pobede (0-10). Stoga je uprava odlučila da se zahvali vremešnom stručnjaku i asistenta Paola Galbijatija imenuje za glavnog trenera, pa Braun neće dočekati na Starom kontinentu evropski debi na klupi panatinaikosa kolege i cimera iz Kuće slavnik, Rika Pitina.

Nije samo Braunu isporučen ceh za loše rezultate i atmosferu u Torinu. Na izlaznim vratima je i Karlos Delfino, član slavne argentinske generacije. To je potvrdio i potpredsednik kluba Frančesko Forni.

– Posle poraza od Avelina došlo je do uobičajene konfrontacije igrača oko toga ko je odgovoran. Delfino je bio jedini koji nije privatio kritiku. Skoro da me je napado. S obzirom na njegovu neprimerenu reakciju, odlučili smo da odmah raskinemo ugovor sa njim – izjavio je Forni za “Basket universo”.

KATEGORIJE