Čanak: Pokazali smo da možemo da igramo sa ekipama ovog ranga

Imao je trener Partizana na kraju više razloga za zadovoljstvo zbog trijumfa, ali je imao i dosta zamerki na prikazanu partiju u prvom poluvremenu.

– Teška utakmica i važna pobeda za naš mladi tim. U prvih 20 minuta smo bili previše “mekani”. Zenit je tim sa dosta iskusnih igrača koji znaju kako da kazne to što niste agresivni. Loša odbrana, uz njihov odličan šut za tri – počinje izlaganje Čanak.

Igralo se često u serijama.

– Bio je egal meč, gubili smo, pa smo vodili. Nismo igrali protiv, bez ikakvog potcenjivanja, ekipe koja je slabija, već sa Zenitom koji zna da igra. Bilo je igre po serijama. Da li to može da se ispravi? Ne znam.

Za razliku od prvog, znatno bolje drugo poluvreme za crno-bele.

– U nastavku smo uspeli da iskoristimo njihovu pozicionu igru, da kontrolišemo ofanzivni skok, agresivniji smo bili u “pik en rolu”. Poslao sam odbrambenu petorku, Rade i Bandža na tri i četiri, Aleksej na pleju, sveli smo ih na ssamo 36 poena u drugom poluvremenu i dokazali da možemo da igramo sa ekipama ovog ranga.

Ističe da ovakav meč može mnogo da pomogne ekipi.

– Potrošnja jeste velika, ali je veliki i značaj ovakvih pobeda. U ovom susretu je tim znatno bolje reagovao na “Pionir” nego što je to bilo protiv Olimpije. Kada pričam o potrošnji, znali smo šta nas čeka i nismo jeidni koji igraju dva meča nedeljno. Radimo naporno, tempiramo sve kako se ne bi osetio zamor u toku sezone.

Na pitanje hoće li biti oscilacija kaže:

– Sigurno hoće. Mogu da tvrdim da ćemo biti spremni i maksimalno motivisani. Čekaju nas tri gostovanja. Bar, Valensija, pa Novo Mesto. Ono što je do nas, radićemo, daćemo maksimum.

Nije zaboravio na fantastičnu publiku.

– Još posle Olimpije sam rekao da će ova slika biti uobičajena. Neko sam ko pamti ovakve utakmice i stvarno mi je želja da tako nešto bude uobičajeno. Hvala navijačima, nadam se da će doći dan kada nećemo pričati o tome kao nečemu specijalnom, već da će to biti nešto uobičajeno – jasan je Čanak.

Strateg Zenita Vasilij Kasašev jedan od uzroka poraza vidi u broju povređenih igrača.

– Trojica igrača sa spoljnih pozicija su se povredila. Imali smo samo dvojicu koji mogu da iskreiraju nešto. Uz to je ovo bio prvi meč za Mekela. Borili smo se 35 minuta i na kraju smo se umorili i pravili neke čudne greške. To nije dovoljno da se pobedi Partizan u ovoj dvorani. Posebno pred ovakvom publikom koja je im je pomogla i naterala nas da pravimo neke greške – zaključio je Karašev i dodao da je cilj ekipe plasman u Evroligu.

KATEGORIJE