Čanak preuzima Lijetkabelis

Nenad Čanak neće dugo čekati novi angažman. Nekoliko dana posle ostavke na mesto trenera Partizana, mladi stručnjak bi mogao da novi list u karijeri okrene u Litvaniji. I to u Lijetkabelisu, klubu koji već neko vreme traži trenera, a koji je sinoć izgubio od Bamberga u FIBA Ligi šampiona.

Nezvanično saznajemo da je litvanski klub već uspostavio kontakte sa srpskim stručnjakom i da su pregovori u završnoj fazi. Čanak bi danas trebalo da dodje Litvaniju.

Lijetkabelis iz četiri kola FIBA Lige šampiona ima jednu pobedu i nalazi se na sedmom mestu C grupe, sa istim skorom kao Dižon i Nimburk, dok je u šampionatu Litvanije četvrti, sa skorom 4-3. Bolje plasirani su Neptunas, Žalgiris i Lijetuvos ritas.

Ukoliko se Čanak dogovori sa Lijetkabelisom, tamo će ga sačekati poznato lice – Džamar Vilson, plejmejker sa kojim je sarađivao u Partizanu, u sezoni kada je bio asistent u stručnom štabu Aleksandra Džikića.

Posle igračke karijere, Čanak je trenersku karijeru počeo u Mega Bemaksu, gde je bio asistent u stručnom štabu Dejana Milojevića, a vodio je i juniore, sa kojima je osvojio Evroligin kvalifikacioni turniru u Milanu. Potom prelazi u Partizan, gde je godinu i po dana sarađivao sa Džikićem, da bi potom preuzeo subotički Spartak.

U Partizan se vratio u decembru prošle godine, posle odlaska Miroslava Nikolića sa klupe crno-belih. U jednogodišnjem mandatu, uspeo je da osvoji Kup Radivoja Koraća, što je bio prvi trofej Partizana od šampionske titule 2014.

KATEGORIJE