Čanak protiv Kiprana, Lukić na Legiju

Posle prve runde kvalifikacija za novu sezonu FIBA Lige šampiona, poznato je osam timova koji su nastavili dalje ka glavnom žrebu. To su: Kijev, Keravnos, Sedartelje Kings, Karhu basket, Falko Sombathelji, Benfica, Friburg i Legija Varšava.

Njih su u drugoj rundi čekali „povlašćeni” klubovi, koji su prema ranije obaveljenom žrebu znali koji pobednik kome dolazi.

Tako će u drugoj rundi kvalifikacija Nenad Čanak i njegov Lijetkabelis igrati protiv Keravnosa, Zoran Lukić i Nižnji Novgorod – koji su prošle sezone iz kvalifikacija Lige šampiona, stigli do prve runde plej-ofa – protiv varšavske Legije pokušaće da dođu do glavnog žreba, dok će jedini klub iz ABA lige koji se takmiči u Ligi šampiona – Mornar – morati preko Benfike do plasmana  u grupnu fazu.

Parovi druge runde kvalifiakcija su: Bon – Friburg, Torun – Karhu basket, Antverpen – Sedartelje Kings, Burgos – Kijev, Ventspils – Sombathelji, Nižnji Novgorod – Legija Varšava, Mornar – Benifika, Lijetkabelis – Keravnos.

Prvi mečevi zakazani su za 26. septembar, revanši su tri dana kasnije, dalje ide ekipa koja bude bila bolja u dvomeču, na koš razliku. Već je poznato ko će završiti u kojoj grupi FIBA Lige šampiona. Četvrto izdanje ovog evropskog takmičenja počinje 15. oktobra

 

 

KATEGORIJE