Čanak: Tri poraza u pripremama su upalila alarm, a reakciju ćemo pokazati protiv Vojvodine

Partizan ima ozbiljne ambicije u Superligi i to niko u klubu iz Humske ne krije. Trener Nenad Čanak vidi vrlo jasnu šansu za crno-bele, koji takmičenje počinju 19. aprila protiv Vojvodine:

– U Superligu klubovi ulaze u drugačijem trenutku, formi. Zvezda, koja je odigrala najviše utakmica, verovatno je istrošena. Partizan, Mega i FMP su poslednje utakmice igrali početkom marta. Ekipe iz KLS imaju najoptimalniji raspored. Ali šta je tu je, moramo da se prilagodimo. Superliga zaslužuje veći respekt nego što ima. Ipak je to liga koja ima evroligaša, tri ABA ligaša i ekipe iz KLS, koje su spoj mladih i iskusnih igrača, predvođeni dobrim trenerima.

Prema Čankovim rečima, Partizanova obaveza je da pokuša da osvoji trofej.

– Možda zvuči kao fraza, ali ponoviću da Partizan ima obavezu da napadne trofej u svakom takmičenju na domaćoj sceni. Tako ćemo se i ponašati, daćemo sve od sebe. Pripremili smo se najbolje što smo znali i umeli da napadnemo trofej.

Mladi trener je objasnio i da li su tri vezana poraza u pripremama upozorenje.

– Poraz nikada nije prijatan i nijedna utakmica nije programirana da hoćeš da je izgubiš. Ti porazi su došli od ekipa koje su objektivno slabije i to je podatak koji pali alarm. Bolje je što se desilo sada, u “mrtvom” periodu, nego kao prošle godine, kada Superliga nije zavšrena kako je trebalo za nas. Očekujem rekaciju već protiv Vojvodine i to će biti pravi test za nas.

Čanak je govorio i o poslednjem pojačanju crno-belih.

– Brajma je sinoć prvi put trenirao, tako da… Videćemo. Trenutno je igrač koji je drugačiji tip od ovih koje imamo na toj poziciji. Vertikalniji je i pokušaćemo da dobijemo kontrolu reketa i skoka. Da li ćemo uspeti, videćemo.

KATEGORIJE