Čarke, dobra igra i pobeda Ajove

Bilo je svega u jubilarnoj 50. epozodi serijala najvećeg koledž rivaliteta u državi Ajova, izmešu Ajove i Ajove Stejt koja je završena sa srećnim krajem za domaćina, 27. put. Ipak, uz dobru izdanje oba tima, najviše pažnje su privukla dva fizička obračuna u najavi. Prva čarka desila se u prvom poluvremenu kada su Konor Mekafri, sin trenera Ajove Frenisa Mekafrija i Majkl Džejkobson žučnu raspravu “1 na 1” umalo pretvorili u tuču, ali su arbitri i treneri oba tima, poput sudija u boksu poslali vrele glave u ugao.

Kada je isteko poslednji sekund, činilo se da je opasnost od prošla, ali je Merijal Šajon bespotrebno nasrnuo na Mekafrija u želji da mu da izbije loptu Mekafriju, što je bila lampica da se teren napuni igračima i članovima stručnih štabova. Ono što nije pošlo njemu za rukom, jeste Džejkobsonu koji je iskoristio gužvu i izbio loptu, ali i isprovocirao Tajlora Kuka da sad on pokuša da deli pravdu. Na kraju, strasti su se smirile…

– Bila je znimljiva utakmica od početka, to je ono što i očekujete. A, ovo na kraju, Voleo bih da se nije desilo – iskreno je bio Mekafri senior.

Bio je Perdu na granici da prvi put posle pet godina uđe u konferencijski deo sa 0-2, ali Karsen Edvards i pored lošeg šuterskog dana (15-4 iz igre, 9-3 trojke), rešio d da se ne ponovi sezona 2013-2014. Pogodio je trojku kojom su Bojlmejkers preokrenuli rezultat, da bi sa dve asistencije Aronu Vileru za polaganje i Metu Harmsu za zakucavanje ostavio trijumf u Vest Lafajetu.

Šarlot Miloša Supice glatko je izgubio od Vejk Foresta, dok je Ferfild Matije Milina u finišu posustao protiv Oklenda.

(18) Ajova – Ajova Stejt 98:84, Perdju – (23) Merilend 62:60 (Stefanović 2uk, 10min)

Vejk Forest – Šarlot 80:56 (Supica 8, 3sk, 19min)

Ferfild – Oklend 86:87 (Milin 7, 2sk, 1as, 13min)

KATEGORIJE