Češka čeka Amerikance

Jedna nedoumica je rešena – Grčka neće igrati u četvrtfinalu Svetskog prvenstva. A da li će tamo igrati Češka, zavisiće od ishoda meča SAD – Brazil, koji počinje od 14,30 časova. Ako se dogodi očekivani scenario – pobeda Amerikanaca – Česi će ići u četvrtfinale.

Ali, ako nas je ovo Svetsko prvenstvo nečemu naučilo, to je da nema “očekivanih” rezultata. Pa ako tako bude i sada, onda će Brazil, pa još sa prve pozicije u grupi ići dalje. Zajedno sa Amerikancima.

Sve to jer je u poslednjem kolu, Grčka pobedila Češku 84:77 (18:12, 14:21, 25:16, 27:28) što joj nije bilo dovoljno za prolaz – za to im je bila potrebna pobeda od minimum 12 razlike. Istovremeno, Čehe je stavilo na”čekanje”, jer je njih samo pobeda vodila direktno dalje.

Bila je to utakmica u kojoj se u početku činilo da će Grci uspeti da probiju magičnu granicu od 12 poena, ali u kojoj su Česi još jednom pokazali da nisu slučajno došli do ove faze takmičenja. Do kraja prvog poluvremena su preuzeli vođstvo, da bi u nastavku uspeli da odole Grcima, ne dozvole im da se odlepe, već su uspeli da sačuvaju potrebnu distancu.

Tomaš Satoranski je opet bio na ivici tripl-dabla. Plejmejker Češke je uz 13 poena, imao i 9 asistencija, osam skokova. Najefikasniji je bio Jaromir Bohačik sa 25 poena, Patrik Auda je dodao 13, Vojtek Hruban 11.

Kod Grka su se istakli plejmejkeri – najbolji je bio Nik Kalates sa 27 poena, po šest skokova i asistencija, Kostas Slukas je dodao 16, a dvocifrena su bila i braća Adetokunbo – poznatiji – Janis stao je na 12 poena, 9 skokova, 4 asistencije, tok je Tanasis imao sjajnu rolu u trećem periodu, kada je okrenuo rezultat. do kraja je ubacio 11 poena.

KATEGORIJE