Cibona bez kapitena na FMP

Iskupljenje za bledu partiju protiv Mege u 2. kolu ABA lige FMP će pokušati da pronađe u duelu sa Cibonom.

Prema informacijama na zvaničnom sajtu lige, “panteri” na ovom meču neće moći da računaju na Emanuela Diresu, Zorana Paunovića i Aleksu Uskokovića, ali to ne menja ideju vodilju trenera Vladimira Jovanovića.

– Posle ubedljivog poraza u prošlom kolu koji nam je svima teško u goste nam dolazi Cibona. Oni su kvalitetna ekipa sa mnogo iskusnih igrača. Igraju timsku košarku, znaju da nametnu svoj ritam i to je jedna od stvari koju ne smemo da dozvolimo. Za nas je ovo prilika da pokažemo da smo izvukli pouke, da pokažemo karakter i želju da budemo puno bolji nego protiv Mege. Za našu mladu ekipu je važno da ima reakciju i siguran sam da ćemo je imati – ne ostavlja dilemu Jovanović.

Sa druge strane Ivan Velić se nada da će Cibona, baš u Železniku stići do prve pobede u ovogodišnjoj ABA ligi.

– Nadam se da će biti treća sreća za nas. Prve dve smo izgubili uz dobru igru, dva poraza nisu ugodna međutim moramo ići u Beograd na FMP sa ciljem da pokušamo dobiti utakmicu. Jedna ekipa koja gaji agresivnu košarku, neopterećeni su jer je to razvojni klub sa dosta mladih igrača i igraju opušteno, ali vrlo čvrsto i odgovorno. Naravno da će nam biti teško, ali nadam se da ćemo igrati na tragu ove prve dve utakmice i sa energijom i agresijom, prvenstveno obrambeno, i da ćemo doći do cilja, odnosno, pobede. Na poslednjoj utakmici povredio se kapiten Marin Rozić, ali očekujem da igrači koji su zdravi nadomeste taj nedostatak i da daju još veću energiju, želju i htenje da dođemo do pobede – tvrdi trener Cibone.

Timu iz Železnika na ruku ide tradicija. A ona kaže da Cibona nije pobedila FMP u gostima od 2004. godine.

KATEGORIJE