Čović: Nidam je jedan od bitnijih igrača Monaka

Pobedničku seriju je Crvena zvezda nastavila u Podgorici. Ubedljivom igrom su poslali jasnu poruku regionu pred nastavak takmičenja u ABA ligi

– Jedna od rezultatski lakših utakmica u Podgorici koju sam igrao. Znate kakva je Budućnost ekipa, igraju u Evroligi i zaista nisam očekivao pobedu na takav način. Priznajem, drago mi je zbog toga. Odigrali smo kvalitetnu utakmicu tokom 40 minuta, koncentrisani, mirni i to me raduje – priča Filip Čović.

Ekipa deluje odlično u ranoj fazi sezone.

– Od početka sam pričao da nemam nikakav osećaj da smo ovako kratko zajedno. Kako na terenu, tako i van terena. Pokazali smo da smo dobar tim i tako treba da nastavimo.

Na pitanje da li možda treba da plaši što je tim tako brzo ušao u dobru formu kaže:

– Ne znam zašto bi to nekoga plašilo. Da je krenulo loše plašio bi nas. Treba da nastavimo ovako. Ovi trijumfi još uvek ništa ne znače, jer je tek početak.

Uključujući i pripremni period, Zvezda do sada nije izgubila nijedan meč.

– Lep je osećaj, ne bih ništa više dodavao na to. Kreću najbitnije utakmice. Već smo zaboravili Budućnost, to je ostalo iza nas. Svaki meč koji dobijemo i izgubimo treba što pre da zaboravimo, nadam se da će ovih drugih biti što manje.

Sledi meč protiv Monaka.

– Ne znam previše o njima. Ispratio sam prethodno kolo u Evrokupu, znam neke od igrača. Danas smo počeli timski da se pripremamo za njih.

Jedan od tih košarkaša koje poznaje je Derik Nidam.

– Imao je jako dobru sezonu u Mornaru. Ima svoj stil igre, ne libi se da šutne sa svake pozicije, to može da bude i sa 10 metara. To je igrač tempa, koristi bržu igru, tranziciju. Pokušaćemo da ga zaustavimo. Jedan je od bitnijih igrača Monaka – zaključuje Čović.

KATEGORIJE