Čović: Razlika nije bitna, želimo da završimo seriju što pre

Povreda Džoa Reglanda je zabrinula sve u Zvezdi, ali Filip Čović nije dozvolio da se to oseti i na parketu. Preuzeo je organizaciju igre i odigrao skoro savršene dve utakmice protiv Budućnosti, baš kao i cela ekipa. Dao je ukupno 14 poena, uz 13 asistencija i bez ijedne izgubljene lopte.

– Posle ovakvih rezultata na startu finalne serije je jako važno da se ne opuštamo i da fokus bude samo na parketu. Tu koncentraciju najviše spominjemo jer je to možda i najvažnija stvar koje treba da se držimo. Dve utakmice su sada iza nas. Bože daj da bude još samo jedna – priča Čović.

Ne obraća plejmejker pažnju na pritisak, naglašava reč tim kao ključ dobrih igara.

– Tenzije su normalna stvar na ovakvim mečevima. Nije to ništa neočekivano niti strašno. Jesmo očekivali teži posao. Možda po rezultatu deluje da je bilo lako, ali smo mi “krvavim” radom ovo ostvarili. Pobeđujemo kao tim. Svi igramo zajedno, vidi se to na terenu.

Sa njim na terenu su se razigrali i centri.

– Nije to neka tajna, trudimo se da spuštamo loptu na Cirbesa i Odža, vidi se i po rezultatu. Ipak, mora da postoji balans između unutrašnje i spoljne linije.

U prva dva duela su crveno-beli održali časove košarke Podgoričanima.

– Ne gledamo na tu razliku. Za nas je najvažnije da pobeđujemo. Narvavno da je bolje i lakše ovako, ali bi ukupno gledano bilo isto, jer bi bilo 2:0 u seriji. Sada je na nama da se koncentrišemo, da dobro odigramo u sredu i da završimo seriju – zaključuje Čović.

KATEGORIJE