Crna Gora se pobedom oprostila od Kine i selektora

Na oproštaju od Svetskog prvenstva, Crna Gora je savladala Japan. Takmičenje je završila na 25. mestu, što nije bilo dovoljno da izbori plasman u olimpijske kvalifikacije. Sledeći izazov sa Sokolove biće kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2021, gde su u grupi sa Francuskom, Nemačkom i Velikom Britanijom, u koji će ući sa novim selektorom.

– To je tema za sledećeg selektora. Sa ovim Prvenstvom, kao krunom, završio se moj ugovor sa KSCG. To je unapred dogovoreno zbog mojih obaveza sa Asvelom u Evroligi – rekao je Zvezdan Mitrović za “Vijesti“.

Iskusni stručnjak je istakao da će uvek biti uz tim, i poželeo mu mnogo sreće u predstojećim takmičenjima.

–  Zahvalio sam se igračima na lepoj dvogodišnjoj saradnji, učinili su mene i sve nas ponosnim, jer smo došli ovde. Možda smo imali i malo nerealne apetite i ambicije, zbog čega smo bili tužni, ali takvi bi i trebalo da budemo – ambiciozni i vredni, i da stremimo što boljim rezultatima – zaključio je Mitrović.

Sada već bivši selektor Crne Gore je posebno ponosan na jedno.

– Niko ne može da veruje kako smo mi sa tolikim brojem igrača došli na ovo Prvenstvo. Dobili smo veliko priznanje od FIBA da smo reprezentacija koja je najviše napredovala u poslednje dve godine, što je veoma značajno za mene kao trenera, jer sam u tom periodu bio selektor, ali i za ekipu i celokupnu organizaciju – istakao je Mitrović, a prenose “Vijesti”.

 

KATEGORIJE