CSKA Realu skinuo krunu

Košarka ume da bude čudan, baš čudan sport. Real je bio već jednom nogom u finalu. Širom je otvorio vrata nedeljne utaknice u kojoj je trebalo da brane titulu osvojenu u Beogradu prošle godine. A onda im je ta vrata CSKA zalupila vrata skinuvši krunu sa glave kraljevskog kluba.

Real je kontrolisao dešavanja tokom utakmice. Imao je i dvocifrenu prednost. Ali, CSKA je malo-pomalo topio prednost. I dogodilo se ono što je malo ko očekivao – potpuni preokret u poslednjoj četvrtini. Preokret koji je režirao Nando de Kolo. Opet, Real ne bi bio Real da se nije borio do kraja. Serhio Ljulj, koji nije uspeo da pogodi šut za tri tokom čitavog meča u foto-finišu je pogodio ludu trojku sa ramena. Ali, hladnokrvni Higinis je sa linije penala odbranio tako teško stečenu prednost “armejaca” – CSKA je ponovo u finalu fajnal fora Evrolige.

CSKA – Real Madrid 95:90 (18:22, 25:23, 22:28, 30:17)

CSKA: De Kolo 23, Bolomboj, Peters, Uhov, Rodrigez 22, Voroncevič, Klajburn 18, Higins 11, Heket 3, Kurbanov, Hajns 6, Hanter 8.

REAL MADRID: Kozer 18, Rendolf 12, Fernandez 10, Kampaco 10, Rejes, Ajon 2, Kerol 5, Tavares 6, Ljulj 13, Dek 2, Tompiks 9, Tejlor 3.

KATEGORIJE