Cvetković bez milosti

Saragosa je u Barselonu došla sa skorom 2-1, dobrim startom sezone i ambicijom da napadne Katalonce nakon ubedljivog poraza koji su doživeli u Evroligi. Međutim, umesto toga, ekipa Svetislava Pešića je deklasirala goste sa 44 poena razlike i učvrstila se na vrhu tabele (dok Real ne odigra meč četvrtog kola) sa perfektnim skorom.

Pau Rivas je ubacio 20 poena, Kajl Kjurik 16, dok je Jaka Blažič, nekadašnji igrač Crvene zvezde, dodao 15 uz pet skokova. Na drugoj strani daleko najbolji bio je Bo Mekejleb, svojevremeno plejmejker Partizana, koji je ubacio 16 poena.

Aleksandar Cvetković je bio izvanredan u pobedi njegovog Breogana nad „nekada njegovim“ Estudijantesom. Odlični plejmejker postigao je 16 poena (3-1 za dva, 4-3 trojke) podelio sedam asistencija, uhvatio i dva skoka za 29 minuta na parketu. Sa indeksom 25 bio je najkorisniji igrač utakmice, a dok je on bio na terenu Breogan je bio na +24 u odnosu na Studente (meč je završen sa samo sedam razlike).

Nikola Janković je u poraženom timu takođe bio odličan, ubacio je 14 poena (11-6 za dva, 1-0 trojke) i uhvatio četiri skoka za 26 minuta na terenu.

Četvrto kolo: Barselona – Saragosa 99:55, Breogan – Estudijantes 86:79.

KATEGORIJE