“Da osvojimo sve!”

Ako je posle utakmice sa Slogom, pa i Darušafakom bilo rano da se donose nekakvi zaključci o snazi novog tima Partizana, turnir u Poljskoj je ipak “iscrtao” nekakve obrise crno-belih. Posebno utakmica i pobeda protiv Makabija. A isti taj turnir je pokazao i da je tim iz Humske dolaskom Rašona Tomasa, dobio dobro pojačanje u reketu.

Amerikanac rođen 1994. u Oklahoma Sitiju, je igrao sjajno, a očigledno je i da uživa u igri, što je u intervjuu za “Sportski žurnal” i potvrdio:

– Sviđa mi se ovaj tim. Sjajna grupa momaka. Samo pogledajte te momke. Tu je dosta talentovanih igrača, sjajnih atleta. Možemo da radimo mnogo različitih stvari. Imamo i sjajne trenere, koji odlično rade svoj posao.

Samo se nameće – nestrpljiv je da sezona počne.
– Jako sam uzbuđen zbog predstojeće godine – priznao je Tomas.

Gledajući ga na terenu u ovim prethodnim utakmicama, moglo je da se nasluti šta je to što Tomas donosi Partizanu. On kaže…
– Energiju! Uvek se trudim da na taj način ulazim u utakmice. Jako i agresivno!

Na pitanje šta očekuje od predstojeće sezone, Tomas je “kao iz topa” ispalio:
– Da pobedim! Želim da osvojimo titulu.

Na potpitanje, koju, s obzirom na to da će Partizan igrati na tri fronta, Tomas nije imao problem da kaže:
– Sve! Zaista verujem da smo sposobni da to uradimo.

Jedan je preduslov toga…
– Da se držimo zajedno – rekao je Tomas.

Tomas je dodao i da su mu navijači Partizana slali klipove sa utakmica, da vidi kako su izgledale neke utakmice crno-belih kroz istoriju.
– Ubuđen sam što ću igrati pred takvim navijačima. Volim tu energiju, daje mi snagu kada izađem na teren. I želim da istom merom uzvratim navijačima.

Partizan će za vikend gostovati u Klužu, gde će uz domaćina i crno-bele, igrati još i Fenerbahče i Mornar. Potom će se 19. septembra predstaviti navijačima, u utakmici u kojoj će ugostiti grčki AEK. Posle svega, sledi put u Zagreb, na ABA Superkup, gde će crno-beli u četvrtfinalu igrati protiv Mege.

Iz Zagreba će nastaviti ka Veneciji, gde će 1. oktobra, protiv istoimenog kluba, otvoriti novu sezo

FOTO:  Piotr Kieplin

KATEGORIJE