Dejvis propušta Svetsko prvenstvo

Greg Popović je na spisak za Svetsko prvenstvo uvrstio momke koji su prošle sezone bili članovi najboljih petorki lige, Ol star igrače, šampione NBA lige i zvezde prelaznog roka. U pitanju je izuzetan roster, ali je sada, jednom odlukom, oslabljen.

Entoni Dejvis, superstar koji je prešao u Lejkerse ovog leta, navodno je odlučio da ipak ne nastupi na Svetskom prvenstvu u Kini iako je pre toga iskazao želju da opet igra za SAD. Jedan od najboljih visokih igrača na svetu želi da se pripremi za sezonu u kojoj će sa Lejkersima pojuriti titulu prvaka NBA.

Popoviću, selektoru Amerikanaca, ostali su na spisku: Herison Barns (Sakramento), Bredli Bil (Vašington), Andre Dramond (Detroit), Erik Gordon (Hjuston), Džejms Harden (Hjuston), Tobajas Heris (Filadelfija), Demjan Lilard (Portland), Kevin Lav (Klivlend), Si Džej Mekolum (Portland), Kris Midlton (Milvoki), Majls Tarner (Indijana) i Kemba Voker (Boston), dok će sa timom raditi i Kajl Kuzma (Lejkersi), Bruk Lopez (Milvoki), Pol Milsep (Denver), Donovan Mičel (Juta), Džejson Tejtum (Boston) i Pi Džej Taker (Hjuston).

KATEGORIJE