NBA

Denver će ponuditi Jokiću maksimalni ugovor

Nikola Jokić je igrač na kome će Denver pokušati da gradi budućnost. Ovo je jasno posle izjava trenera Majka Melouna i predsednika košarkaških operacija Tima Konelija.

Koneli je naglasio u intervjuima za brojne američke medije da je pred Denverom “nekoliko interesantnih finansijskih odluka”. Jedna od njih je maksimalni visegodišnji ugovor za Nikolu Jokića. Ove sezone centar iz Sombora je imao prosek od 18.5 poena, 10.7 skokova i 6.1 asistencija uz deset tripl-dablova. Posle tri godine, Jokićev ruki ugovor se bliži kraju (Denver ima opciju da automatski nastavi saradnju sa svojim najboljim igračem i tokom 2018-19), ali u Koloradu ne žele da rizikuju da im najveća zvezda “pobegne” za godinu dana kao slobodan agent.

Nikola će biti ovde mnogo godina. To je igrač koji se neverovatno razvija. To je momak koga svi u klubu volimo. I on voli Denver. Što pre potpiše dugoročni ugovor, to će biti bolje. Šta god je potrebno, želimo da ga zadržimo. I to je najbolje za njega i za tim – objasnio je Koneli.

Dakle, Denver želi da sačuva Jokića i redosled poteza bi trebalo da bude sledeći:

– Nagetsi prvo neće iskoristiti opciju da mu produže ugovor i za sledeću sezonu, po kojoj bi trebalo da zaradi 1.5 miliona dolara.

– Nikola će postati ograničeno slobodni agent.

– Onda će potpisati novi, maksimalni ugovor.

KATEGORIJE