Divac: I sedmi pik bi bio OK, ali drugi je jako dobar

Prema ocenama stručnjaka, najveći pobednici draft lutrije su Sakramento Kingsi! Za razliku od mnogih timova koji izgube šanse da se plasiraju u doigravanje, Sakramento se potrudio da ne “tankuje” na kraju sezone, pošto je pobedio na devet od poslednje 21 utakmice.

Ne volim tu reč. Tankovanje. Mrzim tu reč – objasnio je generalni menadžer Sakramenta Vlade Divac.

Njegov tim je ove sezone ostvario sedmi najslabiji skor u NBA ligi, ali je na lutriji imao sreće, tako da će na draftu zakazanom za 21. jun birati sa druge pozicije, posle Finiks Sansa.

Drago mi je što smo dobili priliku da biramo drugi. Trudili smo se tokom ove sezone da razvijemo mlade igrače, ali i da pobeđujemo. Neko nas je kritikovao, ali pokazala se karma.

Divac ističe da će se Sakramento pažljivo pripremiti za draft, ali i da će činjenica da Kingsi biraju drugi, uticati na to koga će od slobodnih agenata pokušati da dovedu.

U košarci sam dugo. Neke momke možeš da razvijaš, ali ne možeš da ih naučiš kako da pobeđuju. Ovo je bogat draft i da smo ostali na sedmom mestu sve bi bilo OK. Ali, pomerili smo se gore i to je jako dobro. Pred nama je dosta posla.

Kingsi nisu donosili preterano dobre odluke na prethodnih 11 draftova. Samo dva igrača koja su odabrali došli su do Ol star nivoa – Demarkus Kazins i Azeja Tomas.

Prema mišljenjima eksperata, mesto prvog pika na draftu pripašće centru Arizone Deandreu Ejtonu, a Sakramento bi u tom slučaju najverovatnije birao između zvezde Real Madrida Luke Dončića i krila Djuka Marvina Beglija.

Kingsi će takođe pažljivo analizirati kvalitete krila Mičigen stejta Džarena Džeksona i aduta Misurija Majkla Portera.

KATEGORIJE