Divac u Kući slavnih!

Vlade Divac je dočekao! Jedan od najboljih Evropljana u istoriji NBA lige, čovek koji je otvorio vrata najjačeg svetskog takmičenja za igrače sa ovih prostora i za kojeg su, početkom Milenijuma, svi navijali dok se sa Sakramentom borio za ulazak u veliko finale, izabran je u Kuću slavnih u Springfildu, saznaje ESPN!

Godinama je srpski velikan u najužem krugu za ulazak među besmrtne, ali nikada nije prošao poslednji filter. Ovoga puta ta nepravda je ispravljena i Divac će biti u društvu najvećih igrača svih vremena.

Divac je karijeru završio sa više od 13.000 poena, 9000 skokova, 3.000 asistencija i 1.500 rampi, što je pošlo za rukom još samo sedmorici igrača. Plus, sa reprezentacijom se nakupio medalja i sve ga je to uvrstilo tamo gde mu je i mesto.

Kakva godina za generalnog menadžera Sakramenta koji je iz pepela podigao Kingse poslom van parketa, a sada dobio i nagradu za sve ono što je uradio na terenu.

Inače, postojala je verovatnoća da će Kris Veber i Vlade Divac zajedno ući u Kuću slavnih, s obzirom da je nekada sjajni krilni centar bio finalista u konkurenciji SAD igrača, ali nije prošao.

KATEGORIJE