Đorđević: Neobjašnjiv poraz, ali vratićemo se u Tursku

Niko, pa ni trener Bajerna Aleksandar Đorđević ne može na racionalan i uverljiv način da pronađe razlog onoga što se Bavarcima desilo tokom drugog poluvremena polufinalnog meča protiv Darušafake. Činjenica da je nemački tim uspeo da prokocka prednost od 23 razlike silno je razbesnela selektora Srbije, ali mu nije izbrisala prirodom usađeni optimizam.

Zbog toga je izlaganje na pres konferenciji posle teškog poraza završio rečima

– Vratićemo se na ovo isto mesto.

Bila je to jasna aluzija da je Đorđević uveren da će njegov Bajern pobedi Darušafaku u drugom meču polufinalne serije i da će o plasmanu u finale odlučivati majstorica u Turskoj.

A pre ove poruke šef struke Bajerna je analizirao meč pokušavajući i sam da razume šta se to dogodilo njegovim igračima.

– Nekada ne možete da objasnite stvari. Pripremili smo se dobro. Bili smo spremni. Odigrali smo izuzetno dobro prvo poluvreme. Posebno dobro u odbrani. A onda…. – zastao je trenutak Đorđević.

Usledila je analiza onoga što su njegovi igrači uradili:

– Ušli su sa pogrešnim stavom u treću četvrtini. Njihov stav je bio “ok”. A da biste pobedili morate da budete zli i žilavi. Mi to nismo bili. Četvrtinu smo počeli tako što su naši top igrači gubili lopte. I Darušafaka se vratila na jednocifreni zaostatak bez napora. Tokom drugog poluvremena su dominirali. Posebno u skoku. Na kraju odlučila je jedna lopta. I zbog toga se svaka greška računa.

Govoreći o šutu koji je odlučio pobednika Đorđević je objasnio da je do njega došlo samo zbog grešaka koje su njegovi igračili činili.

– Naša poslednja izgubljena lopta na meču nije nešto što nas karakteriše. Na parketu su mi bili najiskusniji igrači i to od njih nisam očekivao. Poklonili smo im mogućnost da imaju taj veliki šut. Odigrali smo deset sekundi dobre odbrane, a onda je Kid pogodio sjajan šut koga će se rado sećati. Sada je na nama da ih pobedimo u petak – objasnio je Đorđević.

KATEGORIJE