Djuk i Tenesi silni, šampion uzvratio udarac

Nizao je Djuk pobede u svim mečevima, osim jednom, protiv Gonzage. Zajon Vilijamson je demostrirao dominaciju, koju su podupirali Ar Džej Beret, Kameron Rediš i ostali učenici Majka Kšiševskog… Međutim, jedan deo javnosti nije bio toliko impresioniran dosadašnjim izdanjima tima iz Durama, pronalazeći izgovor u činjenici da Djuk nijedan meč nije odigrao na pravom gostujućem terenu, gde je na leđima morao da nosi i publiku protivnika. A onda je došao susret sa Vejk Forestom… Vilijamson je izbrojao 30 poena, 10 skokova, 5 asistencija, 4 ukradene lopte, Ar Džej Beret je stao na 21 poenu i 7 asistencija, a Rediš na 10, za ubedljiv trijumf u krcatom “LJVM koloseumu”.

– Loš si momak, jer nisi to radio, ili mi nismo dobri zato što još nismo igrali na strani. Smešno, zaista. Ma dajte… Kada vidim takve komentare… Svake godine imamo jedan od najtežih rasporeda – prokomentarisao je Kšiševski kritike medija, koje je njegov tima najbolje ućutkao – ubedljivom pobedom.

Kada smo već kod (nekadašnjeg) “Tobacco road” rivaliteta, i u drugom derbiju velike četvorke iz Karolone su slavili gosti. Severna Karolina je upisala šestu pobedu zaredom u domu Severne Karoline Stejt u seriji seriji međusobnih mečeva dugoj preko jednog veka u kojoj Tar Hils vode 155-78.

Do trijumfa na gostovanju je stigao i trećerangirani Tenesi, koji je lako preleteo Mizuri na krilima Kajla Aleksandera (14 poena, 17 skokova, 3 blokade).

– Rik ti govori ono što ne voliš da čuješ, ali moraš, za tvoje dobro. To je kao razgovor oca i sina – pojasnio je Aleksander razgovorsa trenerom Barnsom koji mu je pre meča rekao da ne treba da gleda samo napad, nego i odbranu.

Majk Kotsar je predvodio Južnu Karolinu do pobede posle produžetka nad Misisipi Stejtom, samo nekoliko dana posle velikog prokreta u deulu sa Floridom, u kojem su Borbeni petlovi uspeli da anuliraju 14 poena minusa u drugom poluvrmenu.

Bejlor je vratio u realnost Ajovu Stejt posle trijumfa nad Kanzasom, dok je Fil But mini serijalom trojki protiv Send Džonsa pojasnio javnosti da Vilanova možda nema kvalitet da odbrani NCAA titulu, ali da nema nameru da se oprosti konferencijskih trofeja.

Utorak je bio istorijski dan za Severnu Aalabamu našeg Alekse Matića koja je, od letošnjeg prelaska u Diviziju 1, upisala prvu pobedu nad ekipom iz D1. Prethodno sva tri trijumfa su bila u duelima sa timovima iz nižih divizija i drugog asocijacija.

ACC: Vejk Forest – (1) Djuk 65:87, (15) Severna Karolina St – (12) Severna Karolina 82:90.

SEC: Mizuri – (3) Tenesi 63:87, Južna Karolina – (14) Misisipi St 87:82, (18) Kentaki – Texas A&M 85:74. Luizijana St – Alabama 88:79.

Big Ten: (6) Mičigen St – Perdju 77:69 (Stefanović 1sk, 11min), Minnesota – Merilend 67:82.

Big 12: (8) Teksas Tek – (23) Oklahoma 66:59, Bejlor – (20) Ajova St 73:70, Oklahoma St – Teksas 61:68.

Big East: Vilanova – (24) Sent Dons 76:71.

Mountain West: Kolorado St – Er Fors 87:64, San Dijego St – Vajoming 84:54, Novi Meksiko – UNLV 69:80

MAC: (19) Bafalo – Toledo 110:80, Majami Ohajo – Severni Ilinoj 70:83 (Jović 3min).

Atlantic Sun: Severna Alabama – Florida Gulf Koust 61:56 (Matić 1sk, 1uk, 5min).

KATEGORIJE